Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brian de Keersmaecker weet waar het aan schort bij Heracles Almelo, aanvoerder mikt niettemin op middenmoot

Heracles Almelo leed afgelopen weekend een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen streekgenoot PEC Zwolle. Ook voor de kersverse aanvoerder Brian De Keersmaecker was dat een bittere pil. De Belg zegt zich overigens vertrouwd te voelen met de rol die trainer Erwin van de Looi hem heeft toebedeeld.

Het verlies tegen de Zwollenaren viel ook de middenvelder zwaar. “We hadden een totale offday. En PEC heeft ons goed geanalyseerd. Ze liepen zo door alle linies heen.” De Belg geeft aan dat het herkennen van dit soort problemen van groot belang is. “Als ons dat lukt, denk ik dat er een plek rond de tiende, twaalfde plaats voor Heracles inzit.”

Familie

De Belg woont inmiddels in de regio en kan zich goed vinden in de rust van Twente. “Het is hier heerlijk ontladen na de trainingen.” De aanvoerder van de Almeloërs is aan zijn tweede seizoen bezig in het Asito Stadion en zijn familie uit België volgt hem op de voet. Dat vindt hij prettig. ”Ze rijden zo’n beetje iedere wedstrijd op en neer om me te zien spelen. Dan zijn ze ’s nachts pas laat thuis. Ja, ze hebben inmiddels een clubkaart van Heracles.”

Hoopvol

De speler klinkt best hoopvol over de prestaties dit seizoen van de Almelose eredivisionist. Het openingsduel tegen Sparta verliep boven verwachting goed en tegen PSV hield Heracles de eerste helft verrassend stand. Gewonnen werd er overigens niet. Het vertoonde spel voor de domper tegen PEC biedt echter wel perspectief voor de komende weken, is De Keersmaecker van mening. “Dat spel moeten we weer oppakken en in punten weten om te zetten”, stelt de voetballer, die na de interlandperiode van deze week op een goede reeks hoopt. ”Een plek bovenin het rechterrijtje moet haalbaar zijn.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.