Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

De Welle houdt Gebakjesactie in Wierden: ‘Inwoners bepalen zelf bij wie ze op bezoek gaan’

240815 Foto bij persbericht De Welle Gebakjesactie
Beeld: Stichting De Welle

Inwoners van de gemeente Wierden kunnen op 24 of 25 september bij elkaar op bezoek met een gratis gebakje. Stichting De Welle organiseert voor het 15e jaar de Gebakjesactie in de laatste week van september. “Voel je vrij om mee te doen”, nodigt Mart Nieuwenhuis van De Welle de inwoners uit tijdens de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Met de Gebakjesactie in de laatste week van september sluit De Welle, samen met de kerngroep Een tegen Eenzaamheid, aan bij de landelijke Week van de Ontmoeting. “In de gemeente Wierden gaan mensen dan met een gebakje bij iemand anders op bezoek. Mensen beslissen zelf bij wie ze met dat gebakje op bezoek gaan. De enige voorwaarde is dat die persoon in de gemeente Wierden woont. Het is een heel laagdrempelige activiteit”, aldus Nieuwenhuis, die inwoners oproept mee te doen. “Voel je vrij om ook dit jaar aan onze Gebakjesactie mee te doen.”

Audiofragment
Gebakjesactie in Wierden | Mart Nieuwenhuis
Opgeven kan bij De Welle

Suggesties

Spreekt dit idee je aan, maar weet je niet goed bij wie je langs zou moeten gaan? De Welle komt met een aantal suggesties. Is er onlangs iemand in jouw straat of buurt komen wonen met wie je kennis wilt maken? Ken je iemand van wie de partner ziek is of overleden, en vind je het moeilijk om te vragen hoe het gaat? Heb je onlangs een bijzonder gesprek met iemand gehad en zou je graag contact willen houden? Heeft iemand iets moois voor jou betekend en wil je deze persoon daarvoor bedanken? Ken je iemand die het moeilijke heeft en die je graag eens in het zonnetje wilt zetten?

Verrassen

Elk jaar is het een verrassing welk gebakje het wordt. “We laten ons verrassen door de bakker”, aldus Nieuwenhuis.

Gebakjes bestellen

Deelnemers kunnen één bestelling doen en kunnen hierbij 2 of 3 gebakjes aanvragen. Aanmelden kan tot 16 september 2024 via www.stichtingdewelle.nl/gebakjesactie.

Afhankelijk van wat de deelnemers op het aanmeldformulier hebben ingevuld, kunnen de gebakjes op 24 of 25 september 2024 tussen 09.30 en 15.30 uur ophalen bij bakker Van Otten in Enter of bakker Vos in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.