Verkeer
Stuur appje
Zoek

Duizenden hardlopers maken groot feest van Enschedese Singelloop: 'We willen naar hardloopfestival'

Menzis Sinelloop
Bijna 7000 deelnemers renden zondag over de Enschedese singels
Beeld: André Scheffers

Op elke 500 meter een muziekpunt betekende dat de organisatie van de Enschedese Menzis Singelloop 17 bands, orkesten en DJ’s had ingehuurd, verdeeld over de 10 Enschedese singels. En duizenden deelnemers maakten het hardloopfeest zondag compleet.

De 27ste editie telde bijna 7000 hardlopers. Een recordaantal. Het Volkspark is inmiddels tot epicentrum uitgroepen van een van de meest toonaangevende loopevenementen in de regio. Met veel vertier en talloze activiteiten hoefde jong en oud zich niet te vervelen. ”Wie niet aan de Singelloop deelneemt, kan hier toch een hele leuke dag beleven”, legt Marijke Kenkhuis van de Menzis Singelloop uit. ”Het park is toegankelijk, er is van alles te doen en je kunt er ook kennis maken met andere sporten dan alleen hardlopen.”

“Animo voor de dubbele ronde was zo groot dat we die na 16 jaar weer hebben opgepakt”

De Koopmans Bouw Dubbele Ronde is na 16 jaar terug op het programma. De wedstrijd over 10 Engelse mijl, oftewel 16 kilometer, is als officiële wedstrijd erkend door de internationale atletiekfederatie. Tijden worden derhalve officieel geregistreerd. Aantrekkelijk voor de prestatielopers.

In 2008 vond men dat de dubbele ronde weinig meer toevoegde aan de Singelloop. ”We hadden signalen opgevangen dat daar inmiddels weer animo voor zou zijn en dat gepeild onder de atleten,” vertelt Kenkhuis. ”En die animo was zo groot dat de afstand vorig jaar weer in het programma is opgenomen.”

De deelnemerslijst telde toen 500 namen, maar de wedstrijd moest worden afgelast wegens de hitte. “Dit keer hadden we 800 deelnemers aan het vertrek en kon het doorgaan. Het is een ideale afstand voor atleten die zich voorbereiden op de herfstmarathons, waaronder die van Amsterdam. De dubbele ronde is wel een blijvertje.”

De framerunners

De 27ste editie was er ook een voor de framerunners. Dat zijn mindervalide lopers die met steun van een zitframe toch kunnen hardlopen. Kenkhuis: ”Dat onderdeel is vorig jaar toegevoegd aan het programma. Toen deden vijf framerunners mee. Dat waren er nu al 14. We vinden het heel mooi om ook die atleten erbij te hebben.”

Uitslagen

Naast de duizenden lopers die hun eigen doelen over de singels nastreefden, renden de wedstrijdlopers hard voor de meute uit. Bij de mannen zegevierde Tom Hendrikse en Anne Luijten voldeed geheel aan de verwachting door bij de vrouwen als eerste de meet te passeren. Op uitslagen.nl zijn alle resultaten te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.