Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tien jaar kosteloos vermaak voor de Hengelose jeugd bezorgt Frank Boereboom een Nijverbij

240908 franky kinderdag ANJA VD HAM
Frank Boereboom heeft zondag uit handen van wethouder Gerard Gerrits het Hengelose Stadscompliment De Nijverbij ontvangen.
Beeld: gemeente hengelo

Frank Boereboom heeft zondag uit handen van wethouder Gerard Gerrits het Hengelose Stadscompliment De Nijverbij ontvangen. De reden? Zondag was het de tiende keer dat hij geheel belangeloos een Franky's Kinderdag verzorgde bij de Tuindorpvijver. Boereboom is maandag 9 september om 16.00 uur te gast bij 1Twente Vandaag, te volgen op alle kanalen van de Twentse streekomroep.

De eerste editie van Franky's Kinderdag was in 2015. Vanwege corona moest de kinderdag in 2020 en 2021 worden afgeblazen, maar Frank en z'n vrijwilligers hadden die beide edities wel volledig voorbereid. Daarmee was dit de tiende keer dat ze dat deden.

Op de tweede zondag van september is er al jaren van alles te beleven voor de Hengelose jeugd van 0 tot 12 jaar bij het gezelligste openluchtbad van Twente. Het begon in 2015 met wat stoepkrijten, anno 2024 staan er verschillende attracties, kunnen er spelletjes gespeeld worden en zijn er zang- en dansoptredens.

Alles gratis

Dankzij een fiks aantal sponsoren hoeven de kinderen en hun ouders die dag de knip niet te trekken. Zoals de afgelopen jaren steevast het geval was, begon ook deze tiende editie met een gratis ontbijt voor de kinderen.

Stichting Nelly

Het doel van kinderdag is om zo veel mogelijk geld op te halen voor stichting Nelly, vernoemd naar de inmiddels overleden moeder van Frank. Stichting Nelly maakt het mogelijk dat minder bedeelde gezinnen een dagje uit kunnen hebben met hun kinderen.

icon_main_info_white_glyph

De Nijverbij

Het Stadscompliment De Nijverbij is een blijk van dank voor personen en organisaties die zich vrijwillig inzetten voor de Hengelose samenleving of die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd. Tientallen Hengeloërs en Hengelose organisaties ontvingen de afgelopen jaren zo'n blijk van waardering.

Omdat het college van B en W dit mooie gebaar van Frank Boereboom en z'n club van tientallen vrijwilligers graag wil belonen én omdat de mensen van het zeskoppige kernteam hem voordroegen, kreeg Boereboom zondag De Nijverbij uitgereikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.