Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bokbierfestival Folk & Bock Hoge Hexel: ‘Bockbier en livemuziek in een hele mooie omgeving’

Bock en Rock Hoge Hexel 01 Robert Westera Fotografie
Beeld: Robert Westera Fotografie

Hij heeft al wel zin in een bockbiertje, zegt Rik Pape, voorzitter van de stichting Mooi Dat ’t Zo Kan (MDZK) in de ochtendshow van Twente wordt Wakker. De stichting houdt zondag 22 september haar bokbierfestival Folk & Bock in Hoge Hexel. De toegang is gratis.

“Het is een heel leuk bokbierfestival in de bossen van Hoge Hexel en dat doen we al een paar jaar. We zijn begonnen in Vriezenveen maar inmiddels zitten we op een veel mooiere locatie in Hoge Hexel”, aldus Pape. “Bockbierdrinken, livemuziek, in een hele mooie omgeving: de combinatie is toch wel uniek. Eerder stonden we in een feesttent, dat was ook leuk, maar dit heeft toch wel wat extra’s.”

Audiofragment
Bokbierfestival Folk & Bock in Hoge Hexel | Rik Pape
Met mtb-/graveltocht, bokbieren, wijnen, food en live muziek

Foodtrucks en barretjes

Het festival wordt gehouden op het terrein van De Boshoeve Sport & Adventure. Het terrein is voor die gelegenheid aangekleed met sfeervolle verlichting, stretchtenten voor de beschutting, een hoofdpodium en een singer-songwriter podium, foodtrucks en natuurlijk veel barretjes.

Regionale bockbieren

Want wat doe je op een bokbierfestival? “Dat is toch wel bockbier drinken. We hebben een hele leuke selectie van bockbieren uit de regio. Je kunt een bockbierkaartje halen en langs al die standjes gaan en de bockbieren proeven.”

ABBA Experience

Vanaf twee podia wordt muziek gebracht. Op het grote podium staat onder andere Boaz. De afsluiter op het grote podium is ABBA Experience. Op het kleine podium, met de veranda, zijn de meer akoestische acts.

Bock en Rock Hoge Hexel Robert Westera Fotografie
Beeld: Robert Westera Fotografie

Boktocht

De dag start met de Boktocht, een mountainbike of graveltocht die georganiseerd is door Wielerclub Twenterand. “Een mooie route door het Twentse en Sallandse land, met een stop onderweg met iets bijzonders dat je dan toegestopt krijgt. Bij aankomst is er uiteraard een lekker bockbiertje!”, vertelt Pape. Inschrijven is mogelijk via fietssport.nl, zoek op ‘Boktocht 2024’.

Adventure games

Voor kinderen is er van alles te doen in Følk & Bøck Lånd Kids, met activiteiten variërend van Oudhollandse spelen en knutselen tot outdoor adventure games.

icon_main_info_white_glyph

Folk & Bock Hoge Hexel

Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur. De Boshoeve Sport & Adventure ligt aan de Oude Zwolseweg 1 in Hoge Hexel. De toegang tot het festival is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.