Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse mbo'ers Noortje, Marciano en Stef strijden om goud op 'WK voor jonge vakmensen' in Lyon

240909 noortje klein
Noortje Nieboer uit Hengelo is een van de Twentse deelnemers aan de WorldSkills in Frankrijk.
Beeld: roc van twente

Drie studenten van het ROC van Twente gaan deze week naar de WorldSkills in Lyon, de officieuze wereldkampioenschappen voor vakmensen in opleiding. Het gaat om Noortje Nieboer uit Hengelo, Marciano Paalman uit Rijssen en Stef Olimulder uit Langeveen.

Ze strijden van dinsdag 10 tot en met zondag 15 september samen met zo'n 1.400 andere vaklui uit zeventig verschillende landen om de prijzen. Noortje Nieboer, Marciano Paalman en Stef Olimulder maken deel uit van een groep van 25 MBO-studenten, die samen Team Netherlands vormen.

'Knallen'

De 18-jarige Noortje, die de opleiding tot schoonheidsspecialist volgt, combineert haar Twentse nuchterheid met een sterke werkhouding: "Na een super intensief trainingsschema ben ik nu klaar om te knallen op het wereldtoneel.”

'Mijn eigen plan trekken'

Marciano, die de opleiding Sanitaire- en Verwarmingstechnicus volgt, zegt: “Ik ben vastbesloten om voor goud te gaan." Hij moet het hebben van zijn kalme houding en zijn doorzettingsvermogen. "Mijn grootste les? Niet naar een ander kijken, maar mijn eigen plan trekken."

'Mijn doel? De beste van de wereld worden'

Stef Olimulder, die de Schildersvakopleiding volgt, gaat ook voor het hoogst haalbare, zegt hij: "Ik heb zelf thuis een ruimte ingericht om mijn schildertechnieken verder te verbeteren, met als doel om de beste van de wereld te worden.”

240909 roc worldskills 2024
Noortje Nieboer, Marciano Paalman en Stef Olimulder maken deel uit van een groep van 25 MBO-studenten, die samen Team Netherlands vormen.
Beeld: roc van twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.