Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Jan Riesewijk krijgt als Ria in ‘De geheime bende’ niet alleen de lachers op z’n hand

De Geheime Bende van Losser Jan Riesewijk
Als wasserette-eigenaresse Ria krijgt Jan Riesewijk niet alleen de lachers op z’n hand.
Beeld: Willem van Walderveen

Met nog vier uitvoeringen van het muziektheaterspektakel ‘De geheime bende van Losser’ te gaan, heeft Jan Riesewijk even een paar dagen tijd om z’n stem te sparen. Dat is nodig ook, omdat zijn rol in de voorstelling – naast zijn werk in de zorg - nogal wat van hem vergt. Een bijzondere rol, want Riesewijk kruipt er voor in de huid van een vrouw. Waarbij hij niet – zoals men van hem gewend is - alleen de lachers op z’n hand weet te krijgen.

Voor elk wat wils

Volgens Jan Riesewijk is een hele ‘brede’ voorstelling. “Het gaat over smokkelen en geheime zenders, maar ook over relaties binnen een familie. Er zit voor elk wat wils in. Muziek, liedjes, humor, maar ook wel ook wel hele mooie, ontroerende stukken.” Dat weet het publiek te waarderen. De reacties op het gebodene in het Openluchttheater Brilmansdennen in Losser zijn heel positief.

icon_main_info_white_glyph

Piratenzender gekaapt

Piratenzender De geheime bende van Losser, vaste prik op 94.5, schudt op haar grondvesten wanneer Caro (Lisa Schol), de dochter van oprichter Willem (André Manuel), weer thuiskomt en hoort dat de zender van haar vader gekaapt lijkt te zijn door een nieuwe radiopiraat. Iedereen om haar heen ‘weet van niks’. Pas wanneer wasserette-eigenaresse Ria (Jan Riesewijk) in een dronken bui loslippig wordt, ontdekt Caro van wie deze nieuwe stem van de Geheime bende van Losser is. Ze besluit alles recht te zetten en niets uit de weg te gaan. Maar in het keurige, voormalige smokkelaarsdorp Losser is niets wat het lijkt. Zal monteur Paolo (Bert Eeftink) kunnen voorkomen dat Caro meer kwaad dan goed zal doen?

‘Je wordt echt familie’

Wat Jan Riesewijk, die vaak solo op het podium staat als buutreedner of ‘anmekaarproater’, ook heel erg aanspreekt in deze groots opgezette productie, is de saamhorigheid voor en achter de schermen. “Het klinkt misschien wat zeut, maar vanaf juli ben je met een hele groep mensen bezig om iets op te zetten. Je wordt echt een familie. Je bouwt iets op met elkaar. Dus, dat wordt wel even afkicken na de laatste voorstelling, zaterdag.”

Theater als mooie bijzaak

Veel tijd is er voor Riesewijk overigens niet om af te kicken. “We gaan al weer heel voorzichtig richting carnavalsseizoen. Ik maak nog wel eens liedjes en proclamaties voor hoogheden. En het buutreednerseizoen begint ook weer. Ik verveel me nooit, want ik heb natuurlijk ook nog gewoon m’n werk in de zorg. De rest is een mooie bijzaak.”

Audiofragment
De Geheime Bende van Losser | Jan Riesewijk
Update na week een van de bende

Nog vier te gaan….

‘De geheime bende van Losser’ is nog van woensdag 11 september tot en met zaterdag 14 september te zien in Openluchttheater Brilmansdennen in Losser. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de resterende 4 voorstellingen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.