Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Albergen strijdtoneel voor ontknoping NK Autocross: ‘Nog zeventien titelkandidaten in de race'

Autocross albergen
Spectaculaire strijd bij een vorige editie van de Autocross Albergen
Beeld: Autocross Albergen

Albergen staat komende zaterdag helemaal in het teken van het Nederlands Kampioenschap Autocross. In acht verschillende raceklassen wordt tijdens de finalewedstrijden gestreden om de titel. “Bij zeven van de acht klassen is nog geen winnaar bekend, we hebben zeventien titelkandidaten in totaal”, vertelt voorzitter Gerald van der Aa van de Albergse Cross Club.

De Nederlandse kampioenen worden bepaald over zes wedstrijden, beginnend in medio februari. “De punten worden vervolgens bij elkaar opgeteld”, legt Van de Aa uit in de ochtendshow van Twente FM. Per klasse wordt de coureur met de meeste punten gekroond tot Nederlands Kampioen Autocross.

Strijdtoneel

Vijf wedstrijden zijn inmiddels gereden, waarbij Albergen het strijdtoneel is voor de laatste beslissende finalewedstrijden. Er worden verschillende manches gereden waarbij de punten uiteindelijk worden verdeeld. De raceklassen variëren van de Juniorklasse en Juniorbuggy tot de Sprintklasse 2000.

Camping

Op de vrijdag arriveren alle coureurs met hun auto. “Vanaf half twee ‘s middag is het rennerskwartier geopend”, aldus de voorzitter. De organisatie verwacht tussen de 1500 en 2000 bezoekers. “Die overnachten allemaal op onze camping."

“Er zijn al enkele rijders afgevallen sinds het begin van de competitie”

In Albergen staan komende zaterdag zo’n 200 deelnemers aan de startlijn. “Aan het begin waren er veel meer deelnemers”, zegt Van der Aa. Door schade aan de auto’s kan het zijn dat deelnemers de competitie verlaten. “Dit heeft te maken met de auto’s en middelen. Op het gegeven moment is het geld op als je heel veel kapot hebt gereden.”

Programma

De organisatie geeft zaterdagochtend om 8.30 uur het eerste startschot van de dag. “We hopen rond zeven uur ‘s avonds alles gereden te hebben”, vertelt Van der Aa. Aansluitend is de prijsuitreiking. “Zo’n huldiging is iets spectaculairs en erg mooi om te zien.” Ook komen traditiegetrouw de winnende crossauto’s op het podium.

Feest

Na de huldiging is de rust zeker nog niet weergekeerd op het terrein. “Er is nog wel een feestje in de tent waar iedereen welkom is”, zegt de voorzitter. DJ Magnus gaat de afterparty muzikaal omlijsten. “De tent is tot twee uur in de nacht open”, sluit hij af.

Audiofragment
Autocross Albergen | Gerald van der Aa
Zaterdag wordt er gestart vanaf 8.30 uur
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.