Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brandweer Twente houdt wervingscampagne vrijwilligers

Brandweer Twente is op zoek naar 12 nieuwe vrijwilligers om de teams in de kazernes van Almelo en Hengelo te versterken. Samen met beroepskrachten staan de vrijwilligers “24/7” paraat om uit te rukken naar incidenten. Hoewel Brandweer Twente momenteel kan rekenen op bijna 700 vrijwilligers, loopt het aantal de laatste jaren terug en blijft werven belangrijk.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de veiligheid van de Twentse inwoners”, zegt Niels Noordink, ploegchef in Almelo. Als brandweervrijwilliger kom je niet alleen in actie bij branden, maar ook bij verkeersongevallen, stormschade en incidenten met gevaarlijke stoffen.

Flexibiliteit

Het woord 'vrijwilliger' betekent niet dat het werk vrijblijvend is: één keer in de acht dagen draai je een dienst op de kazerne. Vrijwilligerswerk wordt doorgaans naast een reguliere baan gedaan, al vraagt het enige flexibiliteit van werkgevers. “Niet elke werkgever is even bereidwillig om die flexibiliteit te verlenen. Dat is problematisch in een tijd waarin het werven van vrijwilligers steeds moeilijker wordt." Ondanks de verantwoordelijkheden biedt het werk veel voldoening: “Je maakt echt een verschil voor de veiligheid van je buurtbewoners”, aldus Noordink.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden kan tot 15 september. Voor meer informatie, kijk op: https://www.brandweer.nl/vacature/vacature-brandweervrijwilliger-kazerne-almelo-of-hengelo/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.