Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Inloopdag werkgroep Genealogie Losser: ‘Inwoners kunnen vragen stellen over stamboom’

Stamboom Historische Kring Losser
Beeld: Historische Kring Losser

Inwoners van Losser die willen weten of er iets bekend is over hun voorouders, of zelf op zoek willen gaan en daarbij advies willen, kunnen zaterdag 14 september hun vragen stellen in het Aleida Leurinkshuis. Vrijwilligers van de werkgroep Genealogie van de Historische Kring Losser zitten klaar om hun vragen zoveel mogelijk te beantwoorden.

“De werkgroep Genealogie is inmiddels zo’n vier jaar bezig met een online genealogie database en dat is behoorlijk succesvol”, zegt Georg van Slageren van de Historische Kring Losser. In de database staan inmiddels zo’n 125.000 personen met ruim 20.000 unieke achternamen vermeld. “De genealogiesite wordt goed bezocht. We merken dat aan de reacties. Er is veel belangstelling voor het zoeken naar voorouders, het samenstellen van de stamboom.”

Uitgebreide namenlijst

Op de site staan namen van onder andere de families Alink, Beernink, Damhuis, Kuipers, Mensink, Siemerink, Wissink om er maar een paar te noemen. De uitgebreide namenlijst kan door iedereen digitaal bezocht worden via https://genealogie.historischekringlosser.nl/index.php

Marke Losser

De werkgroepleden zoeken vooral gegevens uit de Marke Losser, maar merkten dat er niet alleen verbanden zijn met de hele regio Noordoost Twente, maar ook met de immigratiegebieden rondom Weststellingwerf en Steenwijkerwold. Daarnaast zijn er ook veel verbindingen met de aangrenzende gebieden net over de grens met Duitsland.

Binnenlopen

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september zijn werkgroepleden van 11.00 tot 15.00 uur present in het Aleida Leurinkhuis, Raadhuisplein 4 in Losser. “Mensen kunnen binnenlopen om vragen te stellen over hun eigen stamboom. Ze kunnen oude foto’s inleveren, die worden dan op een later moment door de werkgroep gescand en worden daarna weer teruggegeven”, benadrukt Van Slageren.

“Mensen die zelf een stamboom willen maken kunnen er terecht voor tips en advies.”

“Mensen die zelf een stamboom willen maken kunnen er terecht voor tips en advies. En mochten mensen op de site gegevens vinden die niet kloppen, ook dat krijgen we graag door.”

Wie op zaterdagmiddag 14 september niet kan, maar toch opmerkingen of foto’s kwijt wil, kan mailen naar [email protected]

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag kunnen in Losser bezoeken gebracht worden aan meerdere monumenten, waaronder het Syrisch-Orthodoxe klooster, Steenfabriek De Werklust en het Hengelhoes.
Alle gegevens over de Open Monumentendag in Losser zijn te vinden op https://omd.historischekringlo...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.