Verkeer
Stuur appje
Zoek

Komst TEJO-Huis Almelo: een veilige plek voor jongeren om hun verhaal te doen

Na Breda, Goes en Deurne krijgt nu ook Almelo officieel een TEJO-huis. Dit initiatief biedt jongeren ‘een veilige plek’, waar ze directe hulp en aandacht kunnen krijgen. Het TEJO-Huis wil daarmee een oplossing bieden voor de lange wachtlijsten bij de GGZ.

PHOTO 2024 09 11 12 33 55
Mellanie Poorterman (links), coördinator TEJO-Huis en Nynphe Schipper, organisatie- en projectmedewerker.
Beeld: Björn van den Elst

Jongeren tussen de 10 en 20 jaar kunnen binnenlopen in het TEJO-Huis wanneer ze kampen met zorgen, twijfels en stress. Hier kunnen jongeren in alle vertrouwen praten met vrijwillige professionals die ze ondersteunen bij wat hen bezighoudt. De coördinator van het TEJO-Huis, Mellanie Poorterman, vertelt: “De afgelopen weken hebben wij al veel jongeren mogen ontvangen die praten over problemen als de druk van sociale media, hun thuissituatie of stress door school”.

“Het is een uitkomst voor jongeren die niet de ruimte voelen om hun verhaal te delen met hun omgeving, maar wel behoefte hebben aan een luisterend oor”.”

Preventieve oplossing

Het TEJO-huis Almelo wil een preventieve oplossing zijn voor de mentale problemen waar veel jongeren vandaag de dag mee kampen. Poorterman, is blij met de opening: “De mentale gezondheid van jongeren neemt toe, terwijl de hulp via de GGZ lang op zich laat wachten door de enorme wachtlijsten. Het TEJO-Huis is een uitkomst voor jongeren die niet de ruimte voelen om hun verhaal te delen met hun omgeving, maar wel behoefte hebben aan een luisterend oor”.

Poorterman benadrukt het laagdrempelige karakter van het TEJO-Huis: “Jongeren kunnen hier gratis en zonder verwijzing terecht. Ze bepalen zelf waar ze over willen praten, volledig in vertrouwen.”

Beeld en montage: Bo Bruinink

PHOTO 2024 09 11 12 33 55 2
In de huiskamer van het TEJO-huis spreken we met Mellanie Poorterman, de coördinator.
Beeld: Björn van den Elst
icon_main_info_white_glyph

De officiële opening van het TEJO-Huis is op 26 september om 16:00 uur. Locatie: Wierdensestraat 18, 7607 GE Almelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.