Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose reumatoloog Hein Bernelot Moens geridderd bij z'n afscheid

240912 moens ridder GEMEENTE HENGELO
Beeld: GEMEENTE HENGELO

Hein Bernelot Moens is donderdag koninklijk onderscheiden. Dit gebeurde bij zijn afscheid als reumatoloog in ziekenhuis ZGT in Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg mocht hem uit naam van de koning tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemen.

Dokter Bernelot Moens (70) is een vooraanstaand reumatoloog met een buitengewone toewijding aan zowel zijn patiënten als aan het vakgebied. Tijdens zijn decennialange carrière heeft Bernelot Moens niet alleen een belangrijke rol gespeeld binnen Ziekenhuisgroep Twente als voorzitter van de medische staf, maar ook actief bijgedragen aan de fusie tussen het Streekziekenhuis Midden Twente in Hengelo en het Twenteborg ziekenhuis in Almelo.

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie

Ook heeft de Hengeloër zich ingezet voor diverse overkoepelende medische organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie en de vereniging van specialisten van Ziekenhuisgroep Twente. In beide besturen als voorzitter. Ook na zijn pensionering blijft hij een actieve rol spelen in de zorg voor reumapatiënten van ZGT.

Natura Docet

Bernelot Moens heeft zich in z'n vrije tijd ingezet voor museum Natura Docet in Denekamp, waar zijn leiderschap leidde tot belangrijke initiatieven, zoals de professionele archivering van het archief van Meester Bernink en renovaties aan het museum.

Fietsersbond en Golfclub Driene

Als actief lid van de Fietsersbond heeft hij bijgedragen aan het bevorderen van fietsgebruik en het verminderen van autogebruik in Hengelo en omgeving en bij Golfclub Driene vervulde hij verschillende bestuurlijke rollen.

Afscheid

Bernelot Moens ging weliswaar al in 2020 met pensioen, maar viel sinds 1 januari 2024 in als medisch specialist in de polikliniek Reumatologie bij het ZGT, omdat er een vacature voor een reumatoloog was. Het afscheid als reumatoloog is nu definitief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.