Verkeer
Stuur appje
Zoek

Denekamp maakt zich op voor nieuwe editie muziekfestival Undercover: ‘Mooi voor jong en oud’

Denekamp Undercover
Beeld: Denekamp Undercover

De laatste voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar het feest kan bijna losbarsten. Op zaterdag 5 oktober lenen cafés in het centrum van Denekamp zich als podium voor verschillende coverbands. “Allemaal muziekgenres voor jong en oud”, zegt Tim Baalhuis, organisator van het festival.

Acht cafés zijn het toneel zijn voor evenveel artiesten. De acts die gecoverd worden komen uit verschillende tijdperken en genres. “Mooi afwisselend”, zegt Baalhuis. Om te zorgen dat alle artiesten genoeg aandacht krijgt, heeft de organisatie een tactische timetable opgesteld. “Door alle acts zo te plannen dat ze niet tegelijk spelen, hebben bezoekers de tijd om te gaan ‘dweilen’”, vertelt Baalhuis. Dweilen betekent in deze context het rondlopen tussen kroegen, om zo zoveel mogelijk bands te kunnen zien optreden. Baalhuis: “Je hebt het niet helemaal in de hand, want sommige bezoekers blijven ook graag op dezelfde plek staan.”

“We benutten de horecagelegenheden maximaal”

Groeimogelijkheden zijn er volgens Baalhuis niet. “We benutten de horecagelegenheden in Denekamp maximaal. Er wordt bewust niet gekozen voor uitbreiding door middel van een tent of iets in die richting. We houden het feest graag in de verschillende kroegen”, aldus Baalhuis. Zo blijft het festival bij een maximaal aantal van 2750 bezoekers. Baalhuis raadt geïnteresseerden aan om snel kaarten te kopen: “70 procent is ondertussen al verkocht, dus wees er snel bij.”

icon_main_info_white_glyph

Aanwezige (cover)acts

Elvis

Doe Maar

The Rolling Stones

Simple Minds

Bob Marley

Black Eyed Peas

Rammstein

Disco Tijs Revival



Ga voor kaarten naar de site van Denekamp Undercover

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.