Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo op ‘t Rabat 2024: twee dagen straattheater, kunst en cultuur in binnenstad

Almelo op t Rabat 6
Beeld: Ernst Bergboer

De Almelose binnenstad wordt komend weekend omgetoverd tot een podium van straattheater, kunst en cultuur. Het evenementen biedt twee dagen lang vermaak voor jong en oud met optredens, markten en culturele activiteiten.

Straattheater

Op zaterdag verandert het centrum van Almelo in een openluchttheater. Acht theatergroepen uit binnen- en buitenland zullen de straten vullen met acrobatiek, steltenlopen en bellenblazen.

Kunst en cultuur

De zondag staat in het teken van kunst en cultuur: op verschillende podia zullen muzikale acts te zien zijn en het plein op de Koornmarkt maakt plaats voor demonstraties van dansscholen en groepen. Rond het Theaterhotel presenteren kunstenaars en culturele organisaties als Hof 88, de Bibliotheek en het Stadsmuseum Almelo zich in informatiekramen aan het publiek.

Almelo op t Rabat 7
Beeld: Ernst Bergboer

Pasar Senang

Op zondag kunnen bezoekers proeven van de Indische cultuur tijdens Pasar Senang. Deze markt bestaat uit zo’n 18 kramen met Indische en Molukse hapjes en producten, vergezeld met Indonesische dans en muziek.

Op ‘t Rabat

Het evenement is vernoemd naar de Twentse uitdrukking ‘Kats van ‘t Rabat zijn’, wat vertaald kan worden als ‘compleet van streek zijn’.

icon_main_info_white_glyph

Almelo op 't Rabat

Op 14 en 15 september vindt Almelo op ’t Rabat plaats door de gehele binnenstad.

Zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Zondag 13.00 uur tot 17.00 uur.

Op zondag kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van parkeergelegenheden in de binnenstad.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Almelo Events.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.