Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deze basisschool in Enschede heeft nu een huiskamer voor leerlingen: 'Plek om je verhaal kwijt te kunnen'

20240913 Gemeente Enschede basisschool Spinner huiskamer opening
De huiskamer van basisschool de Spinner is deze vrijdag officieel geopend.
Beeld: Gemeente Enschede

Basisschoolleerlingen in Pathmos die (extra) steun kunnen gebruiken, zijn vanaf nu ook na schooltijd welkom in de Spinner. Op woensdag- en vrijdagmiddagen kunnen leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 er terecht in een eigen 'huiskamer'. Deze vrijdag is de huiskamer - de eerste in zijn soort in Enschede - officieel geopend.

Het is een plek om te chillen en voor creatieve en sportieve activiteiten. Of voor extra hulp bij het huiswerk. In de huiskamer krijgen kinderen extra steun bij dingen die ze van huis uit niet, minder of anders meekrijgen. Het initiatief wordt door de gemeente Enschede betaald vanuit het budget voor kansengelijkheid.

Begeleiding door jongerenwerker

De leerlingen hebben zelf inspraak bij wat ze gaan doen in de huiskamer. "We willen dat leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen, dat ze ervaren waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen", aldus directeur Chantal Bertram van de Spinner.

De begeleiding is handen van het jongerenwerk van Alifa. "Onze jongerenwerker Kim is een bekend gezicht in de wijk", zegt directeur-bestuurder Suzan Veldhuis. "Door het jongerenwerk nu te koppelen aan het basisonderwijs kunnen we nog preventiever te werk gaan. We krijgen meer jonge kinderen beter in beeld.”

Eerste basisschool met huiskamer

De Spinner is de eerste basisschool in Enschede met een huiskamer voor leerlingen. In het voortgezet onderwijs is er al op zeven scholen zo'n ruimte ingericht. In dat project werken Alifa, Concordia en Sportaal samen onder de noemer #hardgaan053.

Volgens wethouder Harmjan Vedder is een huiskamer met oog op kansengelijkheid ook een meerwaarde op basisscholen. "De Spinner is voor veel kinderen een hoopvolle plek. De huiskamer zorgt ervoor dat ze een veilige en gezellige plek hebben waar ze hun verhaal kwijt kunnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.