Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wie volgt Wouter Munsterman op als stadsdichter van Hengelo? Volgende week weten we het!

240419 wouter munsterman2 ARJEN WAANDERS
Wie volgt Wouter Munsterman op?
Beeld: ARJEN WAANDERS / 1twente

Fred van de Ven was in 2008 de eerste. Daarna volgden Reinier de Rooie, John Heymans, Herman Koetsveld, Marijke Agterbosch, Hettie Franken en tenslotte Wouter Munsterman. Munsterman wordt donderdag opgevolgd door of Nathalie van Barneveld of Robert Roth. Dat zijn de twee genomineerden. Op donderdag 19 september tijdens een poëtische avond in de Hengelose bieb wordt duidelijk wie het wordt.

Heel Hengelo is welkom vanaf 19.00 uur. Stichting Hengelo Leest, de gemeente Hengelo en Bibliotheek Hengeo nodigen iedereen van harte uit om bij de presentatie van de nieuwe stadsdichter van Hengelo aanwezig te zijn.

Gemeentebestuur

Op deze feestelijke avond zullen de genomineerden een aantal gedichten voordragen, waarna een deskundige jury bestaande uit onder meer journalist Gijs Eijsink en schrijver Monique Wilmink-Leegwater de nieuwe stadsdichter bekend zal maken. Cultuurwethouder Marie-José Luttikholt is namens het gemeentebestuur van Hengelo aanwezig.

Fietsenkelder

Wouter Munsterman nam op 19 april afscheid. Zijn laatste gedicht werd die dag onthuld. Het siert sindsdien de entree van de fietsenkelder onder de markt. Precies vijf maanden later krijgt Munsterman eindelijk een opvolger. Iemand die actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in Hengelo op toegankelijke wijze zal voorzien van dichterlijke kanttekeningen.

240419 wouter munsterman ARJEN WAANDERS
Lees ook
Vertrekkend stadsdichter van Hengelo Wouter Munsterman: 'Dingen kunnen ook heel mooi uit de hand lopen'

De inloop is vanaf 19.00 uur, waarbij het programma start om 19.30 uur en uiterlijk tot 22.00 uur zal duren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.