Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo selecteerde 15 locaties Open Monumentendag: Barbiespeurtocht bij Stedelijk Museum

Barbies in Stedelijk museum
De Barbietentoonstelling in het Stedelijk Museum eindigt na Open Monumentendag
Beeld: Björn van den Elst

Almeloërs hoeven zich het komende weekeinde niet te vervelen. Naast twee dagen vertier met Almelo op ’t Rabat kunnen ze in het teken van Open Monumentendag ook nog eens 15 opmerkelijke locaties in de stad bezoeken. En de entree is gratis.

Het Beeklustpark is een van die locaties. Landschapsarchitect Martin Mulder geeft belangstellenden zaterdag een rondleiding door het park, dat de status van gemeentelijk monument heeft.

Verder zijn er dit weekend twee optredens in het Beeklustpark met zaterdag een optreden van het Fanfareorkest Wilhelmina (om 13 uur en om 14 uur). Zondag treedt de Indische band Mates op voor een twee uur durend parkconcert. Aanvang 15 uur.

Vertier in het monumentale Beeklustpark
Beeld: Björn van den Elst

Stedelijk museum Almelo

Het Stedelijk Museum houdt zaterdag voor de tweede keer de Museummarkt. Wegens succes geprolongeerd, meldt museumdirecteur Sigrid Ivo. ”In de binnentuin van het zijn dubbele en overtollige spullen en boeken uit het museum te koop. Verder woorden bijzondere spullen als accessoires, singles uit de jaren zestiger en zeventiger jaren aangeboden, plus diverse langspeelplaten. En nog veel meer.”

Andere deelnemers aan de Museummarkt zijn Ank Johannink die zelfgemaakte baby- en kinderartikelen meeneemt. Kinderen kunnen overigens hun eigen archeologische opgraving doen en het resultaat mogen ze mee naar huis nemen.

De afgelopen maanden zo drukbezochte Barbietentoonstelling met meer dan 1000 Barbies van alle generaties loopt dit weekeinde ten einde. Voor kinderen wordt daarom zaterdag een speciale Barbiespeurtocht gehouden.

Museumamrkt Stedelijk Museum Almelo
De Museummarkt
Beeld: Stedelijk Museum Almelo

De Museummarkt duurt van 10 tot 16 uur en de entree is net al op de veertien andere locaties gratis. Op www.openmonumentendag.nl/comite/almelo/ staan alle deelnemende locaties van de Open Monumentendag in Almelo beschreven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.