Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ziekenboeg Heracles dunt uit in aanloop naar duel tegen Almere; Limbombe verlaat club

De selectie van Heracles Almelo begint langzaam weer op volle sterkte te komen. Tijdens de interlandperiode zijn meerdere spelers teruggekeerd op het trainingsveld, al sluit nog niet iedereen aan bij de groep. Voor aanvaller Bryan Limbombe wordt gekeken naar een uitdaging elders.

Verdedigers Kelvin Leerdam en Justin Hoogma keren weer terug bij de selectie, net als Luka Kulenovic. De lange spits maakte eerder deze maand tegen PEC Zwolle zijn debuut. Jizz Hornkamp en Jan Žambůrek kwamen dit seizoen wegens blessures nog niet in actie, maar ook zij zijn weer op het gloednieuwe trainingscomplex te vinden. “Dat is in ieder geval hartstikke goed”, zegt trainer Erwin van de Looi over de terugkeer van zijn spelers. Hornkamp en Žambůrek zijn echter nog niet wedstrijdfit. “Langzaam krijgen we weer meer vlees op de botten en dat kunnen we goed gebruiken.”

“Het is zonde, want hij is een talentvolle speler”

Over Bryan Limbombe is Van de Looi duidelijk: “Het is de bedoeling dat hij weggaat.” Limbombe werd kort na de wedstrijd tegen PEC Zwolle disciplinair geschorst. “Het is zonde, want hij is een talentvolle speler die we graag nog verder hadden ontwikkeld. Soms gaan dingen helaas zo”, aldus Van de Looi. Het is nog niet bekend of er een vervanger aangetrokken gaat worden.

Tegenstander

De situatie van tegenstander Almere City is vergelijkbaar met die van Heracles. “Almere heeft veel wisselingen ondergaan, wij misschien nog wel iets meer”, zegt Van de Looi. “Met Haye en Tahiri hebben ze twee goede middenvelders binnengehaald.” Anas Tahiri was begin van dit kalenderjaar nog dicht bij een overstap naar Heracles. De Belg was zelf al akkoord met Heracles, maar zijn toenmalige werkgever, Heerenveen, zag uiteindelijk toch af van een transfer.

Video en montage: Niels Wesselink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.