Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente na rustige interlandperiode klaar voor Overijsselse derby

FC Twente heeft dankzij de interlandperiode ruim anderhalve week de tijd gehad om zich voor te bereiden op een revanche voor de verliespartij in en tegen FC Utrecht. Al had dat van trainer Joseph Oosting niet gehoeven. Zaterdag spelen de Tukkers in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle.

De ploeg van Oosting mag aankomende dinsdag alweer aantreden tegen sc Heerenveen. Twee wedstrijden waarin punten gepakt móeten worden: “Vorig jaar ging het allemaal perfect aan het begin van het seizoen. Dit jaar gaat het wat minder, maar vertonen we toch goed voetbal”, aldus Oosting.

Interlands

Tijdens de interlandperiode zijn er enkele spelers van FC Twente in actie gekomen voor hun land. Zo kwam Sayfallah Lltaief in actie voor Tunesië en Mats Rots en Youri Regeer voor Jong Oranje. Regeer kwam daarbij twee keer tot scoren vanuit zijn positie op het middenveld.

Doorspelen

Interlandperiodes kunnen de clubtrainer gestolen worden: “Ik was graag doorgegaan. We zijn iets aan het opbouwen en dan helpt die rust helemaal niet. Ook niet omdat het schema met de midweekse wedstrijden in de Europa League al bijzonder druk gaat worden.”

PEC Zwolle

De club uit de hoofdstad van Overijssel won voor de interlandperiode met 3-0 van Heracles Almelo. “Het is een lastige ploeg met goede spelers. We moeten alert zijn”, vertelt Oosting. De hoofdtrainer kan waarschijnlijk geen beroep doen op sterkhouder Michel Vlap. “Die is niet fit.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.