Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Scholendagen Stichting Jacht en Natuur Educatie: leerlingen uit Wierden en Tubbergen bijgepraat

De Stichting Jacht en Natuur Educatie heeft haar jaarlijkse scholendagen georganiseerd. Tijdens dit evenement werden ongeveer 300 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen verwelkomd. De scholieren kregen uitleg van negen verschillende natuurorganisaties over natuurbeheer en -behoud.

De leerlingen bezochten onder andere jagers, imkers, valkeniers, jachthonden, frettenhouders, boeren, vissers, de vogelwerkgroep en de Vereniging het Ree. Tijdens deze ontmoetingen werd besproken hoe de natuur gedurende het jaar wordt beheerd.

Het evenement werd opgezet door vrijwilligers georganiseerd van stichting jacht en natuureducatie. Scholen uit de regio’s Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden en Tubbergen werden uitgenodigd. De leerlingen werden met bussen opgehaald en na afloop weer teruggebracht naar school.

Audiofragment
Stichting jacht en natuur educatie heeft de scholendagen gehad | Jan Broekmate
Op 9 en 10 september heeft stichting jacht en natuur educatie haar jaarlijkse scholendagen gehad.
icon_main_info_white_glyph


De scholendagen worden elk jaar georganiseerd door Stichting Jacht en Natuur educatie om kinderen kennis te laten maken met de natuur en het belang van natuurbeheer. Het initiatief ontving veel positieve reacties van zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.