Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Met Harry Rupert haalt WBO Wonen in Oldenzaal ervaren interim in huis

201101 Harry Rupert Hengelo Ernst Bergboer 2
Harry Rupert heeft jarenlange ervaring als directeur van verschillende wooncorporaties in de regio.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente

Met Harry Rupert heeft WBO Wonen in Oldenzaal een ervaren bestuurder binnengehaald als tijdelijke vervanger van de onlangs vertrokken directeur-bestuurder Wouter Versteeg. Hengeloër Rupert, die in 2020 na een lange carrière in de sociale woonsector afscheid nam bij woningcorporatie Welbions in Hengelo, was daarna nog interim directeur-bestuurder bij Wonen Delden en de Stadsbank Oost Nederland.

Rust herstellen

Wouter Versteeg werd ontslagen vanwege ‘onrust’ binnen de organisatie rond zijn persoon en functioneren. De Raad van Commissarissen voerde een ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht over gemaakte keuzes en communicatie daarover’ aan als reden voor het ontslag. De RvC hoopt nu de rust op de werkvloer in eerste instantie te herstellen met de aanstelling van Harry Rupert als interim-bestuurder.

Continuïteit verzekerd

RvC-voorzitter Robert Baveld is blij met de benoeming van de 71-jarige Rupert voor de continuïteit van WBO Wonen. “We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met de medewerkers van WBO Wonen de mooie ontwikkelingen met gemeente en partners weet voort te zetten.” Intussen gaat de RvC aan de slag met het profiel voor een nieuwe, vaste directeur-bestuurder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.