Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente ontvangt 'aangeslagen' Heerenveen in midweeks duel; Taha loopt zware blessure op

FC Twente krijgt deze dinsdagavond sc Heerenveen op bezoek in de Grolsch Veste. De ploeg van hoofdtrainer Joseph Oosting heeft dus maar een korte rustperiode na het gelijkspel tegen PEC Zwolle. "Dit is prettig, we willen veel wedstrijden spelen", aldus trainer Oosting. Voor Younes Taha eindigde de week met een domper. De aanvaller liep zondag een zware blessure op en is de komende maanden niet inzetbaar.

FC Twente moest afgelopen zaterdag de punten delen met provinciegenoot PEC Zwolle. Hoewel Twente de overhand had, bleef de winnende goal uit. "Ja, waar lag het aan? We hebben veel kansen gecreëerd, maar gewoon te weinig gescoord", vertelt de hoofdtrainer. "Aan de andere kant komen ze ook één keer in de zestien en maken gelijk een goal."

Heerenveen

De tegenstander van de Tukker, sc Heerenveen, heeft iets recht te zetten. De ploeg van Robin van Persie werd zaterdag overrompeld door AZ en verloor met maar liefst 9-1. Oosting zag twee gelijkwaardige ploegen: "Met name in de eerste helft. Heerenveen kon zelf de 1-2 maken, maar dat doet AZ. Na het kantelpunt lopen ze dan uit tot de 9-1." Hij verwacht tegen een gemotiveerd elftal te spelen. "We gaan voor het maximaal haalbare, maar makkelijk zal het niet worden."

“Regeer kun je vaker op die positie verwachten”

In de wedstrijd tegen Zwolle voerde Oosting een wijziging door op het middenveld. Youri Regeer werd een linie naar voren geschoven en begon de wedstrijd op het middenveld. “Een multifunctionele speler die op meerdere posities kan spelen”, aldus Oosting over Regeer. “Je kunt hem daar vaker verwachten.”

Zware blessure

Een zware domper voor aanvaller Younes Taha op de training van zondagmorgen. De vleugelspeler liep een breuk in zijn scheenbeen op. Taha is de komende maanden niet inzetbaar, zo laat FC Twente weten via de officiële kanalen. Michel Vlap is daarentegen weer zo goed als fit. “Het zijn allemaal kleine restklachten”, sluit de hoofdtrainer af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.