Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen prijzen, wel kippenvel bij Twentse deelnemers aan WorldSkills in Lyon

240916 worldskills roc van twente KLEIN
Marciano Paalman (links), Stef Olimulder (rechts) en Noortje Nieboer van het ROC van Twente vielen alle drie net buiten de top 10.
Beeld: roc van twente

Met een spetterende eindceremonie zijn zondag 15 september de officieuze wereldkampioenschappen voor vakstudenten - beter bekend als de WorldSkills - in het Franse Lyon afgesloten. De drie Twentse deelnemers hebben een prachtige week beleefd, maar eindigden helaas niet op het podium. Marciano Paalman, Stef Olimulder en Noortje Nieboer van het ROC van Twente vielen alle drie net buiten de top 10.

Vier dagen lang streden 25 Nederlandse mbo-studenten, onder wie drie leerlingen van het ROC van Twente, tegen honderden andere deelnemers. Vandaag keren ze terug naar Nederland. Zonder eremetaal, maar wel een ervaring rijker. "Het was machtig mooi!", aldus het drietal.

“De support van iedereen in het oranje aan het eind van mijn allerlaatste opdracht was heel gaaf!”

"Ik vond dit een geweldig mooi avontuur om aan te gaan", aldus Marciano Paalman uit Rijssen. Hij studeert sanitaire- en verwarmingstechniek. "Dit is een ervaring, die ze mij nooit meer kunnen afpakken."

240910 noortje nieboer roc van twente
Lees ook
Schoonheidsspecialiste Noortje uit Hengelo heeft het in haar vingers en wil dat laten zien tijdens WorldSkills

Stef Olimulder uit Langeveen moest het als één van de jongste deelnemers bij het schilderen opnemen tegen studenten met veel meer ervaring. "Ik ben heel tevreden dat het gelukt is om al mijn opdrachten af te ronden binnen de tijd."

icon_main_info_white_glyph

ROC van Twnente: 'Wij zijn trots op hen'

Natasja Bosvelt van ROC van Twente is trots op het drietal: "Hun deelname aan WorldSkills Lyon onderstreept het belang van vakmanschap en de kwaliteit van het mbo. Naast de prestaties in de wedstrijd zelf hebben Marciano, Noortje en Stef een onvergetelijke ervaring opgedaan. Ze hebben nieuwe technieken en inzichten opgedaan van collega-vakmensen uit de hele wereld."

Noortje deed mee aan de wedstrijd voor schoonheidsspecialisten. Ook zij pakte geen prijs, maar de steun van de talrijk meegereisde supporters, waaronder haar ouders, gaf haar kippenvel: "De support van iedereen in het oranje aan het eind van mijn allerlaatste opdracht was heel gaaf!"

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.