Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bijna twee jaar Arnold Bruggink bij FC Twente: hoge verwachtingen en veranderende rol van de media

Arnold Bruggink nam twee jaar geleden bij FC Twente de functie van technisch-directeur over van Jan Streuer. Hoewel Streuer hem vanaf de zijlijn nog altijd van advies voorziet - in elk geval nog tot 1 juli 2025 - is Bruggink niet meer weg te denken uit de directie van de Tukkers. In 1Twente Voetbaltijd spraken presentator Julian Vriend en analist René Wagelaar de TD, die nu met zijn FC Twente het Europese podium mag betreden.

Over de jaren heen is oud-speler Arnold Bruggink steeds meer in zijn rol gekropen bij de club waar hij groot werd. "Het is voor mij anders kijken toen ik analist was, dan dat ik nu doe", aldus Bruggink. "Toen hoopte ik vooral dat FC Twente won, nu voel ik de druk wanneer ze niet winnen."

Transfers

Ondanks het vertrek van sterkhouders Gijs Smal en Robin Pröpper kijkt Bruggink tevreden terug op de afgelopen transferperiode. "We hebben gedaan wat we konden. We hebben daarnaast gewoon niet de mogelijkheid om vijf miljoen te betalen voor een speler."

Bruggink maakt in de uitzending weinig woorden vuil aan de soap rondom Wout Weghorst: "Dat boek is gesloten. Het is gelopen zoals het is gelopen."

Jeugd

De technisch directeur kijkt met trots naar eigen jeugd: "We hoeven niet per se iets te kopen. We hebben een uitstekende eigen jeugd met spelers die al een tijd aan de deur rammelen." Bruggink doelt op onder meer Gijs Besselink en Max Bruns.

Media

De minder mooie kanten van het vak benoemt hij ook: “De rol van de media is over de jaren heen veranderd. Dat komt voornamelijk met jongens als een Fabrizio Romano”, zegt Bruggink.

Lees verder onder de afbeelding.


Arnold Bruggink bij 1 Twente Voetbaltijd 17 september 2024
Arnold Bruggink: "De rol van de media is over de jaren heen veranderd. Dat komt voornamelijk met jongens als een Fabrizio Romano.”
Beeld: 1Twente

Voor de mensen die hem niet kennen: Romano is een Italiaanse sportjournalist, die vaak de primeur heeft als het om transfers gaat. Bruggink: “Ik moet soms aan spelers verkopen dat ik niet weet waar de informatie van hem vandaan komt. Er speelt namelijk niks, maar er wordt wel over geschreven.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.