Verkeer
Stuur appje
Zoek

'40-45' de musical komt naar Nederland: Almelose acteur Joris Masselink maakt zich klaar voor de première

‘40-45’ is een musical, geproduceerd door Studio 100, die gaat over de moeilijke keuzes, liefde en verraad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 750.000 bezoekers werd deze voorstelling de meeste succesvolle Vlaamse musical aller tijden. Nu komt de musical naar Nederland. De Almelose acteur Joris Masselink staat aan de vooravond van de Nederlandse première: “De spanning loopt op”.

Geen onbekende

De 18-jarige acteur besloot zijn ‘stoute schoenen’ aan te trekken en zich in te schrijven voor de auditieoproep. Zijn selectie kwam niet geheel onverwacht; hij is geen onbekende in het theater en heeft eerder op de planken gestaan in een Tweede Wereldoorlog-productie ‘Het verzet kraakt’ in Almelo.

Nog nooit eerder gezien

“De musical is iets wat je in Nederland nog nooit hebt gezien”, vertelt Masselink enthousiast. De musical schijnt namelijk 'spectaculair’ te zijn en dat geldt niet alleen voor het verhaal. Het hele decor is in beweging, inclusief de tribunes. Masselink benadrukt tot slot het belang van de thematiek: “Het herinnert ons eraan waarom dit verhaal steeds opnieuw verteld moet worden.

icon_main_info_white_glyph

De première van ‘40-45’ wordt gehouden op 21 september. Vanaf dan zal deze exclusief te zien zijn in Midden Nederland Hallen in Barneveld

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.