Verkeer
Stuur appje
Zoek

Halve Marathon Oldenzaal bijna weer van start: ‘Hardlopen is erg populair'

Halve Marathon Oldenzaal deelnemers 2023
Beeld: Pascal Butterhoff

De voorbereidingen voor de jaarlijkse Halve marathon in Oldenzaal zitten in de afrondende fase. Op zondag 6 oktober reizen hardlopers uit het hele land af naar Oldenzaal om met hun persoonlijke nummer aan de start te verschijnen.

Hardlopen is erg in trek. “Landelijk gezien is hardlopen erg populair. Bij de Singelloop in Enschede was er al een recordaantal deelnemers en bij ons is dat ook het geval als de aanmeldingen zo doorgaan”, vertelt Pascal Butterhoff, organisator van de Halve Marathon Oldenzaal. “De verwachting is dat we uitkomen rond de drieduizend deelnemers hebben, misschien zelfs wel iets meer.” Het deelnemersveld van de Halve Marathon is zeer divers. “De meeste deelnemers komen uit de regio Twente, maar er zijn ook aanmeldingen uit bijvoorbeeld Sittard, Den Haag en Leeuwarden”, zegt Butterhoff.

Scholierenloop

Volwassen deelnemers hebben naast de halve marathon ook de mogelijkheid om 10 kilometer of 5 kilometer te lopen. Voor leerlingen van basisscholen in Oldenzaal, De Lutte, Rossum, Ootmarsum, Weerselo en Deurningen wordt de Scholierenloop georganiseerd. De afstanden van dit onderdeel zijn 1 en 2 kilometer. “Kinderen mogen gratis meedoen, zodat ze lekker kunnen sporten. Ter voorbereiding hierop worden vanuit de organisatie clinics gegeven op de scholen”, aldus Butterhoff. Lokale bedrijven kunnen zich aanmelden voor de zogeheten Bedrijvenloop. Hierbij kunnen bedrijven met één of meerdere teams als team of individu meedoen aan de verschillende duurlopen.

Goed doel

Elke editie van de Halve Marathon staat ook in het teken van een goed doel. Dit jaar is dat Kans voor een Kind. “Dit goed doel zorgt dat kinderen uit alle lagen van de bevolking kansen krijgen om te kunnen sporten en hobby’s uit te kunnen voeren”, vertelt Butterhoff. “Iedere deelnemer kan een vrije gift geven en van alle bedrijventeams die meedoen gaat een deel van het inschrijfgeld naar Kans voor een Kind.”

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie over de Halve Marathon Oldenzaal en Kans voor een Kind is te vinden op de site van de organisatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.