Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na zes jaar keert de Popronde terug in Hengelo: 'Er staan bands op heel bijzondere plekken!'

Hengelo was in het verleden regelmatig gaststad voor de Popronde Nederland, een muzikaal circus dat al sinds 1994 in het najaar door het land trekt. Sinds 2018 stond Hengelo echter droog. De reden: de metaalstad kreeg vanuit de landelijke organisatie steeds een zondag toebedeeld en het publiek liep niet warm voor die dag. Nu het op een zaterdag kan, was coördinator Richard Wevers direct enthousiast. Zaterdag aanstaande is het weer zover.

Richard Wevers had de Popronde al een aantal keer in Deventer georganiseerd, maar woont sinds kort zelf in Hengelo, dus werd hem gevraagd of hij het daar weer zou willen opstarten. "Leuk, maar ik doe het niet alleen”, dacht hij. “En toen hebben ze mij aan Nadia Nellestein gekoppeld.”

“We wilden graag in een van die leegstaande Storkhallen, maar die zijn niet veilig genoeg. Vandaar dat er nu acts in de kantine spelen. Dat is overigens ook een heel gave plek.”

Afgelopen weekend was de aftrap in Nijmegen en op 30 november is de afsluiting in Amsterdam. Tussendoor gaan ruim honderd verschillende acts langs de meest uiteenlopende soorten zaaltjes in veertig Nederlandse steden. Daarvan komen er 43 naar Hengelo. De muziek is zeer uiteenlopend: van rock en jazz tot neoklassiek, elektro en reggae.

Gratis entree

Bezoekers hebben overal gratis toegang. Daardoor is het erg laagdrempelig en kun je op veel verschillende plekken een kijkje nemen.

Een van de meest bijzondere plekken is het Wapen van Hengelo. Richard: "Ik vroeg me altijd af: wat zit daarin?’ Nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar gevraagd. Het leek hem geweldig om mee te doen en het blijkt een fantastische zaal!”

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

De Popronde Hengelo begint zaterdag om 14.00 uur en gaat door tot middernacht. De afterparty is bij De Nul aan de Beekstraat. Kijk hier voor alle info over locaties en acts: popronde.nl

Ook bijzonder: de kantine van de voormalige Storkfabriek. Wevers: "Je kunt bijna overal optredens geven. Bijna. We wilden graag in een van die leegstaande Storkhallen, maar die zijn niet veilig genoeg. Vandaar dat er nu acts in de kantine spelen. Dat is overigens ook een heel gave plek. Daar is elektronische muziek te horen. Dat industriële, dat past er echt bij.”

Op 22 november doet de Popronde Enschede aan.

20240918 bandfotonavigate
Het Utrechtse Navigate is een van de optredende bands zaterdag in Hengelo
Beeld: Navigate
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.