Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuwe zwerfafvalton in Oldenzaal moet 'Oal ‘n zooi' verminderen

240919 Oal n Zooi initiatiefnemers
van links naar rechts: de heer Koster, Sharon Wessel, Maaike Rödel en Remy Leeflang.
Beeld: Gemeente Oldenzaal

In de binnenstad van Oldenzaal is een nieuwe zwerfafvalton geplaatst bij de Albert Heijn, met als doel het terugdringen van afval op straat. Wethouder Maaike Rödel overhandigde de opvallende ton aan filiaalmanager Remy Leeflang. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en Oldenzaal Promotie.

De opvallend vormgegeven ton, voorzien van de tekst "Gooi je ‘Oal ’n zooi’ in de ton", is bedoeld om voorbijgangers aan te sporen hun afval niet op de grond te gooien. De samenwerking kwam tot stand op initiatief van Walgaarden-bewoner meneer Koster, die een oplossing zocht voor het zwerfafval in zijn buurt.

In totaal komen er vijf van deze tonnen beschikbaar voor ondernemers in de binnenstad. De gemeente betaalt voor de tonnen en de bestickering, terwijl ondernemers verantwoordelijk zijn voor het plaatsen en legen van de afvalbakken.

Centrummanager Sharon Wessel benadrukt dat de tonnen deel uitmaken van een breder plan om bewustwording te creëren over het afvalprobleem. Wethouder Rödel is blij met het initiatief: "Zwerfafval ziet er niet fraai uit en is slecht voor het milieu, dus ik werk graag mee aan een schoner Oldenzaal."

Ondernemers kunnen zich aanmelden bij Oldenzaal Promotie voor meer informatie.

Audiofragment
Minder 'Oal 'n zooi' in Oldenzaal | Maaike Rödel
Met deze ton willen de ondernemer, gemeente en Oldenzaal Promotie de zwerfafval-hotspots in de Oldenzaalse binnenstad aanpakken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.