Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wandplastiek Jan Schoenaker in Oldenzaal in oude luister hersteld

Kunstwerk Schoenaker 1
Tim Schaapman van schildersbedrijf Fransen kleurt het kunstwerk van Jan Schoenaker opnieuw in.
Beeld: Redactie Twente FM

Het karakteristieke kunstwerk van Jan Schoenaker op de wand van de locatie Potskampstraat van het Twents Carmel College in Oldenzaal wordt momenteel grondig gerestaureerd. Nadat stukadoorsbedrijf Graafland het enorme wandplastiek de afgelopen weken had gestuct, brengt nu Tim Schaapman van schildersbedrijf Fransen de oorspronkelijke kleuren weer aan.

Werk dateert uit 1966

Het wandplastiek dateert uit 1966. De Oldenzaalse kunstenaar Jan Schoenaker, vooral bekend als glazenier, verbeeldde met dit werk het samengaan van de toenmalige LTS met de Huishoudschool. De tand des tijd tastte het kunstwerk in de loop der jaren dusdanig aan dat restauratie noodzakelijk was.

Kunstwerk Schoenaker
De afgelopen week bood het kunstwerk van Jan Schoenaker een surrealistische aanblik.
Beeld: Redactie Twente FM

Surrealistische aanblik

De afgelopen weken bood het beeldbepalende kunstwerk een wat surrealistische aanblik. Nadat de stukadoor z’n werk had gedaan, verdween de afbeelding onder een laag witte grondverf. Inmiddels is schilder Tim Schaapman – aan de hand van een foto - druk bezig om het kunstwerk opnieuw ‘in te kleuren’. Hij denkt nog wel een week nodig te hebben om het wandplastiek in oude luister te herstellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.