Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wierdenaar Eduard Eertink toch deelnemer van Hellendoorn Rally: ‘Ik denk dat we er klaar voor zijn’

Eduard Eertink
Beeld: Eduard Eertink

Aankomend weekend staat de jaarlijkse Hellendoorn Rally op de planning. Eduard Eertink uit Wierden mag wederom aan de start verschijnen. Zijn voorbereiding ging niet zonder slag of stoot. Hij neemt bijvoorbeeld deel met een gloednieuwe navigator.

De voorbereiding op de rally was allesbehalve optimaal. Deelname was voor Eertink dan ook geen uitgemaakte zaak. “Ik heb er nog helemaal niets aan gedaan”, zegt hij op donderdagochtend. “Zakelijk gezien waren we erg druk in verband met de verhuizing naar een nieuw pand. Ondanks dat ik er nog niets aan heb gedaan is de rust er wel, dus ik denk dat we er wel klaar voor zijn.” Tevens is het een vraagteken wie zijn navigator is. “Mijn navigator ken ik nog helemaal niet, daar heb ik straks voor de eerste keer contact mee. De man heeft al heel veel ervaring, dus die durf ik wel te vertrouwen.”

Route verkennen

Donderdagavond mogen de deelnemende teams de route verkennen. “Zo kunnen we noteren wat de route precies is”, zegt Eertink. Op deze zogeheten 'notes' vertrouwen de duo’s blindelings. “Als het goed is kunnen we dan heel hard de bocht om.”

Kwaliteit deelnemersveld

“Vrijdag rijden we in de buurt van Daarle en Den Ham. Zaterdag zijn we in de omgeving van Wierden, Markelo en Enter”, vertelt Eertink. Gezien de hoge kwaliteit van het deelnemersveld verwacht Eertink geen overwinning voor het kersverse duo. “Als we in de top-25 eindigen ga ik mezelf goed belonen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.