Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bijna 300 ronkende oldtimers kleuren het Twentse landschap tijdens zesde editie Oldtimerrit Accent FM

Als een bont, ronkend lint slingerde zich deze zondag een karavaan van oldtimers door het Twentse landschap. Tijdens de Accent FM Oldtimerrit reden oldtimer trekkers en brommers routes van 30 en 72 kilometer door de regio. Met louter positieve reacties van de deelnemers kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie.

Onder het genot van koffie en krentenwegge verzamelden de deelnemers zich bij camping Dal van de Mosbeek in Mander om van daar uit twee routes te rijden. Aan de start stonden zo’n 140 klassieke brommers en 130 trekkers. De trekkers reden een korte route, de brommers maakten een langere tocht.

Rookpluimen

Niet alleen het deelnemersveld was groot, ook het publiek was in groten getale aanwezig bij de start en langs de route. Op de startlocatie reikten rookpluimen tot hoog in de hemel. De deelnemers meldden zich daar met een grote variatie aan voertuigen.. Van Fendt tot Lamborghini-trekkers; de toeschouwer kwam ogen te kort. Ook de brommers waren in alle varianten te bewonderen en trokken als één grote karavaan over het Twentse asfalt.

Accent FM Oldtimerrit rookpluimen
Beeld: Niels Wesselink

Pauze

Beide routes bestonden uit twee verschillende delen, onderbroken door een pauze bij Poppink in Albergen. Hier was voor iedere deelnemer een broodje braadworst met een drankje naar keuze geregeld. Met gevulde magen kon de stoet de route afmaken om vervolgens te eindigen bij Antje & Billie in Weerselo, waar een afsluitende barbecue plaatsvond.

Accent FM oldtimerrit broodje braadworst
Beeld: Niels Wesselink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.