Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester Tigchelaar van Wierden zegt lidmaatschap VVD op

Burgemeester doret tigchelaar gemeente wierden
Beeld: Twente FM

Burgemeester Doret Tigchelaar van de gemeente Wierden heeft haar lidmaatschap van de VVD opgezegd. Dat werd bekend toen VVD Netwerk West Twente vanavond in een persbericht liet weten verbaasd en teleurgesteld te zijn over die stap. Eerder deze week had het VVD Netwerk West Twente en de fractievoorzitter van VVD Wierden-Enter een gesprek met de burgemeester over die beslissing. Daarin gaf Tigchelaar aan al jaren problemen te hebben met de landelijke lijn van de VVD in met name het asielvraagstuk.

"Er liggen meer moverende redenen onder", zegt Tigchelaar in een korte reactie waarin ze het opzeggen van haar lidmaatschap bevestigd. Die redenen licht ze verder niet toe omdat ze partij niet wil beschadigen. "Het was ook niet mijn keuze om het naar buiten te brengen", zegt ze verwijzend naar het persbericht dat eerder vanavond werd verstuurd oor VVD Netwerk West Twente. "Zij mogen daar de verantwoordelijkheid voor nemen."

In het bericht wordt gesteld dat zowel de VVD Wierden-Enter als het netwerkbestuur overvallen werden door het besluit van de burgemeester omdat zij hierover geen contact heeft opgenomen. "Noch met de fractie noch met het netwerkbestuur".

In een gesprek dat volgde gaf Tigchelaar aan dat zij al een aantal jaren problemen heeft met de landelijke lijn van de VVD en met name waar het gaat om het asielvraagstuk. In het persbericht wordt gesteld dat is aangeboden om in gesprek te gaan met landelijk VVD-partijleider Yesilgöz, maar heeft burgemeester Tigchelaar aangegeven dat ze hier geen behoefte aan had.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.