Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voorbereidingen Volks- en Schuttersfeesten Tubbergen in volle gang: ‘Het hoeft niet druk te zijn, zolang het maar gezellig is’

Een gigantische witte tent op het plein voor Sint-Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Toch een vreemd gezicht. Inwoners weten gelijk wat er in opbouw is: de Volks- en Schuttersfeesten.

Het Raadhuisplein leent zich al bijna vijftig jaar voor de feesten. “Sinds 1975 wordt deze variant van het feest georganiseerd.” Volgend jaar is er dus een 50-jarig jubileum te vieren. “Die editie wordt alles nog iets groter”, vertelt voorzitter Huub Beernink. De geschiedenis van de feesten gaat al vele eeuwen terug.

Programma

Het programma voor het weekend is goedgevuld. “Vrijdag treedt the Bacon Factory op, een coverband met jongens uit de regio”, zegt Beernink. “Zaterdagavond komen de schutterijen uit Duitsland op bezoek. Traditiegetrouw komen we bij elkaars feesten.” Er is dan ook een heus Oktoberfest-thema, met een gastoptreden van Wahnsinn.

Toegang

De feesten zijn toegankelijk voor iedereen. “Vrijdags en zaterdags is er een kaartje nodig, voor zondag geldt vrije inloop”, zegt Beernink. De kaartverkoop loopt nog niet storm, maar dat is volgens Beernink normaal. “De meeste bezoekers kopen hun kaart pas op de dag zelf.”

icon_main_info_white_glyph

Ga voor kaarten naar de site van de Volks- en Schuttersfeesten Tubbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.