Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Kamphuis laat zien, dat slopen eigenlijk omgekeerd bouwen is

Demolion Day
Beeld: Kamphuis Sloopwerken

Kamphuis Sloopwerken grijpt ‘Demolitian Day’, de landelijke open dag van alle sloopbedrijven in Nederland, aan om het grote publiek te laten zien dat slopen eigenlijk ‘omgekeerd bouwen’ is. Op de locatie Omgekeerd Bouwen van het bedrijf in Tubbergen wordt op zaterdag 21 september niet alleen gedemonstreerd hoe er wordt gesloopt, maar ook hoe veel van de gesloopte materialen kunnen worden hergebruikt.

Circulair slopen

Thijs Hagedoorn, manager sloop en omgekeerd bouwen van Kamphuis: “Wij slopen zo circulair mogelijk. Alle goede materialen die wij er uit halen worden opgeslagen op onze locatie Omgekeerd Bouwen in Tubbergen en van daar uit doorverkocht.” Die locatie is inmiddels uitgegroeid tot een soort bouwmarkt voor gebruikte materialen.

Meubels uit sloophout

Hoe dat proces van slopen en omgekeerd bouwen in z’n werk gaat, is zaterdag te zien tijdens de open dag aan de Galvanistraat in Tubbergen. Thijs Hagedoorn: “Er zijn demonstraties van machines waar we mee slopen. Maar er worden ook stenen gebikt, hout wordt spijkervrij gemaakt en op maat gezaagd in onze eigen timmerwerkplaats.” Voor de locatie Omgekeerd Bouwen heeft Kamphuis zelfs een een meubelmaker in dienst, die voor ons meubels maakt uit sloophout.

Huis gratis gesloopt

Mocht iemand toevallig een huis hebben dat gesloopt moet worden, dan heeft Kamphuis tijdens de open dag een leuke actie in petto. Thijs Hagedoorn: “Wij slopen gratis het huis voor degene die het gewicht raadt van een partij circulair hout.” Overigens hoeft de gelukkige prijswinnaar niet per se z’n huis te laten slopen. Er kan bijvoorbeeld ook asbest- en bodemsanering ter waarde van 7.500 euro worden uitgevoerd.

Audiofragment
Demolition Day bij Kamphuis | Thijs Hagedoorn
Demolition Day bij de Open dag Kamphuis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.