Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles met Hornkamp in selectie tegen NEC

Heracles Almelo gaat aankomende zaterdag op bezoek bij NEC. Trainer Erwin van de Looi ziet kansen op een ‘stuntje’ in Nijmegen. Ook de fitheid van de spelersgroep gaat erop vooruit: onder meer Hornkamp keert terug, Scheperman is nog niet fit.

“We hebben ons overwicht niet kunnen uitdrukken in doelpunten, net als tegen Willem II, en dat is teleurstellend”, vertelt Van de Looi terugblikkend op de wedstrijd tegen Almere City. In de vorige speelronde kwam zijn ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis. “We hikken tegen de overwinning aan, en ook tegen doelpunten”, zegt Van de Looi. Heracles scoorde tot dusver twee doelpunten, waarvan één penalty.

Tegenstander

Heracles heeft al ruim tien jaar niet gewonnen in Nijmegen. In februari 2014 was Matthew Amoah diep in blessuretijd de matchwinner. Er werd destijds met 1-2 gewonnen. Jason Davidson was de andere doelpuntenmaker. “Mooi moment om het een keer om te draaien”, reageert Van de Looi op deze negatieve statistiek. “We willen gewoon heel graag drie punten pakken.”

Fitheid

Van de Looi kan Jizz Hornkamp weer toevoegen aan zijn selectie, ook vleugelaanvaller Juho Talvitie en verdediger Jannes Wieckhoff zijn terug na een korte afwezigheid. Voor Sem Scheperman komt het treffen met NEC echter te vroeg, hij viel tegen Almere geblesseerd uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.