Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

De Esch en vv Oldenzaal kunnen op duurzaam complex samen weer naar de toekomst kijken

Hoogste punt De Weschterik 2
Wethouder Rob Christenhusz, geflankeerd door Esch-voorzitter Tom Platvoet (links) en Oldenzaal-secretaris Bas Oosting, krijgt uitleg over de verbouwing van kleedkamers en kantine op sportpark De Weschterik.
Beeld: Redactie Twente FM

Het duurde lang voordat de verbouwing en verduurzaming van kleedkamers en kantine op sportpark De Weschterik ter hand kon worden genomen. Uiteindelijk kwamen voetbalvereniging De Esch en de gemeente Oldenzaal er toch uit om gezamenlijk de hoogstnoodzakelijke investering in de toekomst te plegen. “Net op tijd”, aldus wethouder Rob Christenhusz vrijdagmiddag bij het bereiken van het hoogste punt. Immers, er pakken zich donkere financiële wolken samen boven de gemeente.

Nu trainingsfaciliteiten nog…

De ‘winstwaarschuwing’ weerhield voorzitter Tom Platvoet van De Esch er niet van voorzichtig een balletje op te gooien over verbetering van de trainingsfaciliteiten op het sportpark. Hoe mooi zou het zijn, aldus Platvoet, wanneer De Esch volgend jaar bij de viering van het 40-jarig bestaan zou kunnen beschikken over een sportcomplex dat in alle opzichten toekomstbestendig is. Volledig toegesneden, bovendien, op het delen van de accommodatie met zustervereniging vv Oldenzaal.

‘Wonderbaarlijk goed’

Het gezamenlijk gebruik van sportpark De Weschterik is volgens Esch-voorzitter Tom Platvoet inmiddels een seizoen lang ‘wonderbaarlijk goed’ verlopen. Weliswaar moesten de wedstrijdsecretarissen van beide verenigingen soms overuren maken, maar omdat De Esch in de zaterdagcompetitie uitkomt en vv Oldenzaal nog altijd een ‘zondagclub’ is, verloopt het gezamenlijke gebruik van het complex zonder problemen.

Win-win situatie

Bij het hijsen van de vlag ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt sprak secretaris Bram Oosting van vv Oldenzaal dan ook van een win-win situatie. Zijn club zat volgens hem op het verouderde complex in de wijk De Thij ‘op een dood spoor’, maar kan nu in een gedeelde up to date accommodatie weer naar de toekomst kijken.

Volledig ‘van het gas af’

Na de ingrijpende verbouwing annex verduurzaming van de kleedkamers en kantine is sportpark De Weschterik volledig ‘van het gas af’. De acht kleedkamers krijgen vloerverwarming en worden uitgerust met lockers, waarvan zowel de teams van De Esch als vv Oldenzaal gebruik kunnen maken. Bij de herinrichting van de kantine zal ook rekening worden gehouden met de rijke, 110-jarige historie van vv Oldenzaal. Naar verwachting zal de verbouwing rond 1 januari volledig zijn afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.