Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente wacht Europees spektakel, maar moet eerst afrekenen met stug Almere

FC Twente probeert zondag in de Eredivisie een goed resultaat neergezet tegen Almere City. De ploeg van hoofdtrainer Joseph Oosting moet het in het duel doen zonder buitenspeler Youness Taha die vorige week een breuk in zijn scheenbeen opliep. Het is een drukke voetbalweek voor de Tukkers, want de ploeg moet woensdag alweer aantreden tegen Manchester United in de Europa League.

FC Twente neemt het in het duel in Engeland op tegen de oude bekenden Erik ten Hag en René Hake. De ploeg uit Enschede is echter nog niet met het duel in de Europa League bezig volgens Oosting: “We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en niet opeens met het hoofd in Europa zitten”, vertelt hij. “We mogen Almere niet onderschatten.”

Almere

De hoofdtrainer doelt daarmee op de stugheid van de huidige nummer 17 in de Eredivisie. “Met spelers als Tahiri en Haye heeft Almere middenvelders die het ons aardig lastig kunnen maken."

Sem Steijn

Sem Steijn is de speler in vorm bij FC Twente. "Hij kan excelleren door onze manier van voetballen en de spelers om hem heen. Aan het begin van het seizoen ging er nog wel eens een bal niet in, maar hij heeft een bepaalde gave. Die goals komen dan vanzelf."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.