Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Routenetwerken Twente in hoger beroep tegen sluiting mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug

Mountainbikenetwerk Routenetwerken Twente DONE0974
Beeld: Routenetwerken Twente

Routenetwerken Twente gaat in hoger beroep tegen de recente rechterlijke uitspraak over de verlenging van de sluiting van de blauwe mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug. De rechter besloot in juni dat de route tussen Holten en Nijverdal twee maanden langer gesloten blijft, op verzoek van stichting Natuuralert. Dit betekent dat mountainbikers van 1 maart tot en met 31 oktober geen gebruik mogen maken van de single tracks op de Sallandse Heuvelrug.


De provincie Overijssel is daarnaast verplicht om, op basis van aanvullend onderzoek, een nieuw besluit te nemen over de sluitingsperiode. Hoewel Routenetwerken Twente zich aan de huidige uitspraak houdt, heeft de organisatie besloten in beroep te gaan. Ondertussen voert ze een eigen onderzoek uit naar de flora en fauna in het gebied en heeft ze ecologisch bureau Eelerwoude ingeschakeld voor een onafhankelijke toetsing.

Audiofragment
Routenetwerken Twente gaat in hoger beroep | Han van den Heuvel
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep.

De jaarlijkse afsluiting van de mountainbikeroute is bedoeld om het natuurgebied in Salland en Twente te beschermen. Routenetwerken Twente sluit de route van begin april tot eind september met boomstammen af om de natuur te ontzien.

Afsluiting Sallandse Heuvelrug
Beeld: Routenetwerken Twente
icon_main_info_white_glyph

Routenetwerken Twente

Recreatieschap Twente exploiteert en beheert de recreatieparken Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld. Tevens ontwikkelt en onderhoudt de organisatie een uitgebreid netwerk van 380 kilometer aan fietspaden en 11.000 kilometer aan recreatieve routes als Routenetwerken Twente in Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.