Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Startsein gegeven voor herinrichting Bruno van Ommenstraat en Molenstraat in Tubbergen

Gisteren is officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van de Bruno van Ommenstraat en Molenstraat in Tubbergen. Tijdens een bijeenkomst op de groenstrook tussen de twee straten openden wethouder Frank Niens, het ontwerpteam en aannemer Strukton Wegen & Beton gezamenlijk de werkzaamheden. Bewoners, ondernemers en betrokkenen waren aanwezig bij de aftrap.


Wethouder Frank Niens: "Samen met bewoners en ondernemers hebben we hard gewerkt aan dit plan. Het doel is om de straten veiliger en mooier te maken voor iedereen."

Starthandeling 2
Beeld: gemeente tubbergen

De herinrichting omvat onder meer nieuwe beplanting ter bevordering van de biodiversiteit, verkeersmaatregelen zoals verkeersplateaus en wegversmallingen, en bredere fietssuggestiestroken. Ook wordt het vuilwaterriool vervangen en een infiltratieriool voor hemelwater aangelegd.

De werkzaamheden zullen de komende maanden doorgaan. Bewoners en ondernemers worden op de hoogte gehouden via de BouwApp en andere communicatiekanalen. Via de app is het project 'Bruno van Ommenstraat/Molenstraat Tubbergen' te volgen voor de laatste updates.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.