Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste zichtbare actie 700 jaar Enschede: dit menselijke weefwerk moet uiteindelijk de hele singel omarmen

De gehele Enschedese singel omspannen met een draad van mensen, als toonbeeld van verbinding in het 700ste verjaardagsjaar van de stad. Dat is het ultieme doel van sociaal project ‘WEEF’. Maar die grote ambitie begon zaterdagmiddag heel klein in het Blijdensteinpark. Daar stonden zo’n vijftig vertegenwoordigers van uiteenlopende clubs zingend hand in hand en werd symbolisch het eerste ‘ak-koord’ geweven.

Het is de eerste zichtbare actie in het kader van het jubileumjaar van Enschede. Aanvankelijk zou de aftrap van WEEF overigens plaatshebben in het stadshart op het Ei van Ko, maar 'om praktische redenen' moest deze uitwijken naar het Blijdensteinpark.

Zesduizend Enschedeërs

Uiteindelijk zijn er zo’n zesduizend Enschedeërs nodig om de complete singel van circa acht kilometer te omarmen. Dat moet op zondag 21 september 2025 gaan gebeuren, precies een jaar na de start.

Initiatiefnemer Diet Gerritsen sprak eerder al de hoop uit dat zoveel mogelijk mensen meedoen. "Klassen, sportteams, geloofsgemeenschappen, bedrijven, breiverenigingen. Ze kunnen in het geheel dan ook laten zien waar zij voor staan. Hoe kleurrijker en verschillender het geheel, hoe beter.”

WEEF Diet Gerritsen Frank Deiman Ei van Ko foto 1 Twente
Lees ook
Zesduizend Enschedeërs zijn nodig om een menselijk weefwerk te vormen, dat begint op het Ei van Ko

Nu roept Gerritsen iedereen op om aan te sluiten. Individuen en groepen kunnen zich aanmelden via weefenschede700.nl. Daar is ook te volgen hoeveel meter 'menselijk weefwerk' in totaal al meedoet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.