Verkeer
Stuur appje
Zoek

Glanerbrug gaat, net als FC Twente, Europa in met nieuw shirt: ‘Europa… we komen eraan’

Dat het Europese duel tegen Manchester United een speciaal moment is, daar is vrijwel elke FC Twente-fan het eens. Een groep fans van de supportersvereniging Glanerbrug hebben dit moment gevangen in een speciaal ontworpen t-shirt waarop, naast de vier steden waar de club een uitduel speelt, het bordje Glanerbrug ook te zien is. “Glanerbrug gaat net als FC Twente Europa in”, vertelt bestuurslid van de supportersvereniging Joffrey Vogelzang.

Zo’n 120 andere supporters konden zaterdag hun shirt in verschillende maten ophalen in het buurthuis en tevens ook thuisbasis van de vereniging aan de Bentstraat in het dorp. Sommigen met een bijzonder persoonlijk verhaal en anderen omdat het een mooi shirtje is. Eén ding staat vast: Hij wordt gedragen in Europa.

Dolblij

Leden van de vereniging konden hun bestelde shirts 's middags om 13:00 uur ophalen in het buurthuis. Eén van de personen die een shirt kwam ophalen, kon na het ontvangen van een shirt haar emoties bijna niet meer bedwingen. “Dit is een meisjesdroom die uitkomt”, zegt ze. “Jaren geleden kreeg ik de diagnose dat ik niet meer zou kunnen lopen. Nu, jaren later, kan ik het toch weer. En nu ga ik met dit shirt aan Old Trafford inlopen. Dat wordt bijzonder emotioneel en dit shirt is de helft van de emotie.”

  • 20240922 sv glanerbrug still europa shirts3
    Joffrey Vogelzang, bestuurslid van supportersvereniging Glanerbrug, legt de t-shirts klaar in het buurthuis
    Beeld: 1Twente
  • 20240922 sv glanerbrug still europa shirts1
    Joffrey Vogelzang, bestuurslid van supportersvereniging Glanerbrug, legt de t-shirts klaar in het buurthuis
    Beeld: 1Twente

Geen kaartje nodig

Dat een kaartje voor de duels in Malmö, Manchester, Athene en Nice de beleving nog mooier maakt, is leuk meegenomen, maar geen ‘must’. “Ik ga zelf naar Malmö, maar heb alleen nog geen kaartje”, zegt een jonge fan. “Dat moet de pret niet bederven. We zien het wel, maar dat het shirtje meegaat dat mag voorop staan.”

Glanerbrug

“We zijn als vereniging erg trots op deze shirts. Mensen van jong en oud komen ze ophalen en dat maakt mij als bestuurslid alleen maar trots”, vertelt Vogelzang. “Zelf ga ik net als Glanerbrug Europa in en hoe mooi kan dat zijn als je in Manchester of in Athene loopt en dan zo’n shirt ziet.”

20240922 sv glanerbrug still europa shirts4
Eén van de speciaal ontworpen t-shirts van supportersvereniging Glanerbrug
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.