Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gelderse singer-songwriter Chris Hero Jack voelt zich thuis in Twente: 'Er gebeuren hier mooie dingen'

Singer-songwriter Chris Frölich (23) treedt op onder de naam Chris Hero Jack. "Hero en Jack zijn mijn tweede en derde voornaam en het zijn de voornamen van m'n beide opa's. Van een van hen heb ik m'n muzikaliteit geërfd. Ik vind het mooi om ze op deze manier te eren."

Chris komt uit Zevenaar, maar woont in Enschede, sinds hij ruim twee jaar geleden begon op de Popacademie. "Het bevalt me hier prima en ik wil hier na mijn opleiding ook blijven. Misschien straks eerst een paar maanden naar het mekka van het songschrijven Nashville, maar dan weer snel terug naar Twente. Er gebeuren hier veel mooie dingen op muzikaal gebied en dat wordt alleen maar meer."

“Misschien straks eerst een paar maanden naar het mekka van het songschrijven Nashville, maar dan weer snel terug naar Twente.”

Zelf is hij daar ook verantwoordelijk voor. Zo verzorgde hij op 14 juni jongstleden samen met collega-muzikant en bandgenoot Merlijn Dewasme (Chris speelt in de band waarin Dewasme de frontman is) de eerste editie van het festival Barefoot at Sundown op Broedplaats Oogst in Hart van Zuid. "Het weer viel wat tegen, maar er waren toch nog zo'n 130 bezoekers. Dat smaakt zeker naar meer."

Regio Songfestival

Chris Hero Jack wil met z'n songs mensen inspireren: "Dat is mijn hoofddoel. Tot nu toe ben ik alleen te horen op YouTube en Instagram. De komende maanden werk ik toe naar de release van m'n nummers op Spotify. En op 9 november sta ik met Merlijn op het Regio Songfestival in Maastricht. Een landelijk festival, georganiseerd door de provinciale omroepen, waaraan per provincie één act meedoet."

In de september-editie van Hengeloos Peil bracht hij twee nummers ten gehore, Tide en Runaway (zie hieronder). Hij werd daarbij begeleid door gitarist Luuk Hoogeveen uit Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.