Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wierdenaar Eduard Eertink eindigt 17e in Hellendoorn Rally: ‘Begrijp er zelf ook niets van’

Eduard Eertink
Beeld: Eduard Eertink

De Hellendoorn Rally is voor Eduard Eertink uit Wierden zeer succesvol verlopen. Met een deelnemersveld van zeer hoge kwaliteit hoopte hij op een plek in de top-25. Dat werd de zeventiende plek. “Het ging gigantisch hard”, aldus de coureur.

Eertink en zijn navigator hadden afgesproken niet naar de tijden te kijken tijdens het verloop van de competitie. Eenmaal terug op het wachtpark kreeg hij van verschillende rijders de vraag of hij vleugels had. “Wat ga je hard”, kreeg een verbaasde Eertink te horen. “Ik begrijp er zelf ook niets van.”

Verschil

Het verschil tussen Eertink en de uiteindelijke winnaar Jos Verstappen was enkele minuten. “Mijn Toyota komt uit de showroom en die van hem komt van een racefabriek, dat is niet met elkaar te vergelijken.”

De kans is groot dat de Hellendoorn Rally het enige moment is dat Eertink dit jaar in actie komt. “Het is een mooi begin en een mooie afsluiter, mooier dan dit wordt het niet.” Misschien dat hij later dit jaar in actie komt bij de Hengelo Rally, echter heeft Eertink daar nog geen over beslissing genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.