Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Tubbergen start met scheidingstafel: ‘Uniek initiatief, voor het eerst in Twente’

Hilde Berning Everlo
Hilde Berning-Everlo, wethouder gemeente Tubbergen
Beeld: Gemeente Tubbergen

Kinderen van gescheiden ouders komen vaker in de jeugdhulp terecht, doordat scheidingen vaak leiden tot emotionele en sociale problemen. Ook in de gemeente Tubbergen is dat te zien. Vandaar dat de gemeente vanaf 10 oktober start met de scheidingstafel.

Uniek initiatief

Dit is een uniek initiatief dat nog niet eerder in Twente is opgezet. De scheidingstafel is bedoeld om te helpen bij de vaak lastige situaties die ontstaan bij echtscheidingen en om de problemen die hierbij komen kijken voor kinderen op te lossen. De scheidingstafel ondersteunt bij het oplossen van die echtscheidingsproblemen waarbij ouders zelf niet meer in staat zijn om samen tot een oplossing te komen.

Keuze voor inwoners

Deze nieuwe dienst komt naast het bestaande scheidingsadviesteam. Inwoners kunnen kiezen om één van deze diensten te gebruiken, of beide tegelijk, afhankelijk van wat het gezin nodig heeft.

“Belangrijke stap in het verbeteren van het welzijn van gezinnen die met echtscheiding te maken hebben.”

Gezamenlijk plan

Bij de scheidingstafel komt een team van verschillende professionals samen, waaronder een kindbehartiger, een gezinsadvocaat en een zorgverlener. Ze denken mee over hoe het gezin het beste geholpen kan worden. Hierbij is aandacht voor zowel algemene hulp als specifieke jeugdzorg. Gezamenlijk wordt een plan gemaakt om ervoor te zorgen dat kinderen goed worden ondersteund tijdens de scheiding.

Belang van kinderen

Wethouder Hilde Berning-Everlo: “Met de invoering van de scheidingstafel zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van het welzijn van gezinnen die met echtscheiding te maken hebben. Dit is in het belang van kinderen, ouders en hun naaste omgeving.”

Verschil met scheidingsadviesteam

Het scheidingsadviesteam geeft vooral advies en verwijst door waar nodig over zaken zoals relaties, echtscheidingen en opvoeding. Dit zijn vooral adviezen die helpen bij vragen aan het begin van een echtscheiding. De scheidingstafel wordt ingezet als een scheiding dreigt vast te lopen of wanneer ouders in scheiding niet samen tot een oplossing kunnen komen en kinderen hieronder lijden.

Meer informatie

Inwoners van de gemeente Tubbergen die hulp nodig hebben bij een echtscheiding kunnen deelnemen aan een vertrouwelijk gesprek bij de scheidingstafel om hun situatie te bespreken en naar de beste oplossing te zoeken, zodat het gezin veilig en goed verder kan. De scheidingstafel vindt vanaf 10 oktober elke tweede donderdag van de maand plaats.
Voor meer informatie mail naar: [email protected].

Voor advies rondom scheiding kan men uiteraard ook vrijblijvend binnen lopen bij de Schakel. Kijk voor de openingstijden en contactgegevens op www.schakeltubbergen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.