Verkeer
Stuur appje
Zoek

Cameratoezicht Almelose binnenstad in testfase: overtredingen nog niet beboet

Testfase cameratoezicht Almelo
Waarschuwing voor cameratoezicht met extra informatie over de huidige testfase
Beeld: Björn van den Elst

De invoering van cameratoezicht in het winkelgebied van Almelo is de eerste testfase ingegaan. Wie met zijn gemotoriseerde voertuig langs de bewakingscamera’s het wandel- en fietsgebied inrijdt, hoeft dus nog niet voor een boete te vrezen.

Meerdere straten in de Almelose binnenstad zijn al een tijdlang afgesloten voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. In de dagelijkse praktijk werd het inrijverbod te vaak genegeerd, waardoor de gemeente besloot tot cameratoezicht over te gaan. Hulpdiensten en bestemmingsverkeer kunnen overigens ontheffing krijgen.”

Waarschuwingsfase

Hoe lang de testfase duurt is volgens een woordvoerder van de gemeente nog niet exact duidelijk. ”De testfase is bedoeld om de eigen systemen uit te testen en dat staat op de cameralocaties vermeld. Later zal de testfase overgaan in een waarschuwingsfase.”

Cameratoezicht almelose binnenstad
Beeld: Björn van den Elst

Ook dan hoeft de overtreder nog niet voor een bon te vrezen. ”Wel kan men een bief verwachten met de mededeling dat de overtreding is begaan”, aldus de woordvoerder. Onder meer het Waagplein, de Koornmarkt en het Marktplein zijn autovrij. Ook de Grotestraat is grotendeels autovrij gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.