Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Merlijn Dewasme boekt vanuit Twente muzikaal succes op succes

Ze zijn slechts anderhalf jaar bezig, maar de Hengelose Merlijn Dewasme en zijn band hebben al een imposant lijstje prestaties op hun naam. Van het behalen van de Regio Songfestival-finale tot het organiseren van een eigen festival. De student aan het Enschedese conservatorium bracht deze maand de eerste single van zijn debuutalbum uit.

Het nummer ‘In Gedachten’ noemt hij een eerbetoon aan alle mensen de we onderweg verliezen. “Het is mijn puurste liedje ooit”, vertelt Dewasme. “We hebben voor dit liedje besloten om de boodschap zo puur mogelijk te houden en het op te nemen op de plek waar de meest pure ideeën ontstaan: mijn slaapkamer.”

Succes op succes

Ondanks dat het debuutalbum binnenkort pas uitkomt, is dit niet het eerste nummer dat hij lanceert. Eerder kwamen bijvoorbeeld ‘Komeet’ en ‘Adem’ al uit. Met laatstgenoemde staat de band op 9 november in de finale van het Regio Songfestival.

Dewasme speelde 'Adem' in een uitgeklede versie bij 1Twente Vandaag:

Het behalen van die finale is slechts een van de successen die Dewasme afgelopen tijd boekte. Hij schreef daarnaast het officiële bevrijdingsnummer van Overijssel, stond op Eurosonic Noorderslag en organiseerde zijn eigen festival ‘Bare Foot at Sundown’ in Hengelo. En hij won dus de voorronde van het Regio Songfestival, waardoor hij de provincie eind dit jaar mag vertegenwoordigen bij de finale in Maastricht.

Zoektocht

Het duurde even totdat Dewasme het geluid vond dat bij hem past. “Ik sta nu gewoon achter wat ik maak”, zegt de Hengeloër, die oorspronkelijk uit Diepenheim komt. “Er is muzikaal heel veel mogelijk, dus ik heb goed gezocht. Toen ik voelde dat ‘dit is wat ik wil doen’ zijn alle mooie dingen op mijn pad gekomen. Ik heb mijzelf gevonden en daardoor gaat het nu goed.”

Luister hier de debuutsingle 'In Gedachten'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.