Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuwe huisartsenorganisatie opgericht in Losser en Overdinkel: "De Slöttel"

Stethoscoop huisarts pixabay
Beeld: Pixabay

Per 1 januari 2025 zal er in de gemeente Losser/Overdinkel een nieuwe huisartsenorganisatie van start gaan. Dit volgt op een haalbaarheidsonderzoek dat werd uitgevoerd door een initiatiefgroep bestaande uit drie regionale huisartsen en zorgverzekeraar Menzis. De organisatie, genaamd "De Slöttel," zal voortkomen uit een fusie van de huisartsenpraktijken De Zandbergen, 't Veld en Boermans en zal zorg bieden aan ongeveer 10.000 patiënten.


Volgens Foke Dijkstra, regiomanager huisartsenzorg Twente bij Menzis, is dit een belangrijke stap voor de continuïteit van huisartsenzorg in de regio. Er waren zorgen over de opvolging van huisartsen in de gemeente Losser, waardoor de zorg voor duizenden inwoners onder druk kwam te staan.

De Slöttel is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de initiatiefgroep, Menzis en lokale partijen zoals de gemeente Losser en SHT-THOON.

Wethouder Marian Oosterbroek spreekt van een positieve ontwikkeling: "Dit initiatief waarborgt de continuïteit van de huisartsenzorg in onze gemeente. We hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking met De Slöttel en andere partners zal leiden tot toekomstbestendige zorg in Losser."

Deze nieuwe huisartsenorganisatie moet zorgen voor een stabiele en toegankelijke huisartsenzorg in de regio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.