Verkeer
Stuur appje
Zoek

Manchester kleurt FC Twente-rood: 'Zo'n sfeer heb je in Nederland niet'

FC Twente speelt woensdagavond in de Europa League tegen het Manchester United van Erik ten Hag. De uit Haaksbergen afkomstige trainer zal niet de enige Tukker zijn in het stadion, aangezien duizenden supporters de oversteek naar Groot-Brittannië hebben gemaakt. In Manchester is naast het rood van United dus de clubkleur van FC Twente sterk vertegenwoordigd. De stad is dus in ieder geval voor één dag helemaal rood.

Op Shambles square in Manchester hebben de Tukkers hun voorpret inmiddels gevonden. Op dat plein is ook Enschedeër en FC Twente-fan Thijmen Stavenuiter, die dinsdagochtend naar de Engelse stad vertrok. “We zijn iets eerder gegaan om ook bij het duel tussen Manchester City en Watford te zijn”, aldus Stavenuiter.

Veel rood

Nadat de fans op Shamble Square verzamelen, gaan zij later deze middag in een mars naar Old Trafford. “Niet alle fans gaan mee. Niet iedereen heeft een kaartje, maar ze zijn wel naar Engeland gekomen”, zegt Stavenuiter. “Die zoeken hier een leuk kroegje uit of gaan in een kroeg rondom het stadion zitten.” Zo'n vierduizend fans zijn naar Engeland afgereisd.

Twee wedstrijden

De fans zijn niet alleen voor de wedstrijd tegen Man United naar de stad gekomen, maar vonden ook de tijd om gisteravond naar de aartsrivaal te gaan. In het Etihad Stadium, van stadsgenoot Manchester City, werden filmpjes gemaakt van tientallen fans van FC Twente die liedjes over hun club zongen. De vijand van mijn vijand was die avond echt hun vriend.

Sfeer

Voor Stavenuiter valt één ding enorm op. "De sfeer is ongelooflijk relaxed. De politie en horeca is hier enorm vriendelijk , vertelt de FC Twente-fan. "Dat zie je tijdens een Eredivisiewedstrijd in Nederland niet." De Enschedeër haalt ook een herinnering op. "Ik zag vandaag iets voorbij komen. Zo'n zes jaar geleden verloren we vandaag met 2-1 van Top Oss. Hoe tijden veranderen."

20240922 sv glanerbrug still europa shirts3
Lees ook
Glanerbrug gaat, net als FC Twente, Europa in met nieuw shirt: ‘Europa… we komen eraan’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.