Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Spoorwegovergang Hexelseweg in Wierden gaat vanaf vrijdagavond bijna twee weken dicht

Spoorwegovergang Hexelseweg Wierden
Spoorwegovergang aan de Hexelseweg in Wierden
Beeld: Gemeente Wierden

De spoorwegovergang aan de Hexelseweg in Wierden gaat vrijdagavond 27 september om 22.00 uur dicht voor alle verkeer. De werkzaamheden duren tot en met vrijdagmorgen 11 oktober, 05.00 uur.

Voor het verkeer zijn voor deze periode andere routes gezocht. Vrachtverkeer met een bestemming aan de noordkant wordt omgeleid vanaf de Nijverdalsestraat via de Loonderesweg. Overig verkeer, inclusief de hulpdiensten, wordt geadviseerd gebruik te maken van de Van Kregtentunnel. De voetgangersonderdoorgang bij het station blijft toegankelijk.

Als gevolg van de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen van, naar en via Wierden tussen 27 september 22.00 uur en vrijdagochtend 11 oktober.

Rubberen platen

De overweg aan de Hexelseweg in Wierden krijgt een nieuwe bevloering van het type STRAIL. De huidige betonnen vloer wordt vervangen door rubberen wegplaten. Een STRAIL-overweg zorgt voor minder hinder voor de omgeving wanneer treinen passeren.

Vernieuwde sporen

Op en rond station Wierden worden de sporen vernieuwd: het ballastgrind, de dwarsliggers en de spoorstaven. Ook wordt gewerkt aan de bovenleiding.

Wissels vervangen

Voor en na station Wierden liggen wissels. Aan de Nijverdalse kant worden deze wissels vervangen. Dat moet er voor zorgen dat reizigerstreinen soepeler kunnen aankomen en vertrekken. Aan de Almelose kant worden wissels weggehaald. Het weghalen van wissels zorgt voor minder kans op verstoring van het treinverkeer, aldus ProRail. De wisselverwarming wordt omgebouwd van gas naar elektrisch.

Treinbeveiliging digitaal

De treinbeveiliging op en rond het station wordt vernieuwd. ‘Treinbeveiliging is een belangrijk onderdeel van het spoor. Het systeem detecteert treinen en zet seinen, wissels en overwegen in de juiste stand. Zo kunnen treinen veilig van A naar B rijden’, legt ProRail uit. De techniek van de treinbeveiliging bevindt zich in een relaishuis. In het relaishuis worden de technische systemen omgebouwd van analoog naar digitaal.

Reisplanner

ProRail adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Voor meer informatie en vragen kan men terecht bij ProRail: 0800 - 77 67 245.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.