Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Social Friday in Enter: ‘Gezellige avond waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten’

De Welle Social Friday
Beeld: De Welle

Het feestje van het jaar, noemt Leonie Juurlink de Social Friday, die vrijdagavond in Enter gehouden wordt. “Voor jongeren die andere jongeren willen ontmoeten, maar niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken”, vertelt de jongerenwerker in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Het feestje is georganiseerd door De Welle en wordt vrijdag 27 september gehouden in De Bron aan de Dorpsstraat 57 in Enter.

Audiofragment
Social Friday bij De Welle | Leonie Juurlink
Social Friday has your back! Net als in veel andere steden en dorpen in Nederland organiseert De Welle op 27 september Social Friday, voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud in de gemeente Wierden.

Jongeren van 12 tot 30 jaar zijn van harte welkom. “Het wordt een gezellige avond. We beginnen met samen een hapje te eten.” Vanaf half acht is het Art Games en wordt er gezamenlijk één groot schilderij gemaakt. De bijenkomst duurt tot 23.00 uur.

“Het doel is dat jongeren makkelijker contacten leggen.”

Juurlink: ‘’Het doel is dat jongeren makkelijker contacten leggen. Hoe maak je kennis met ander, waar en hoe maak je vrienden. We helpen hen daar ook bij. Samen eten, een gezellige avond, een muziekje erbij, een drankje erbij, dat is de insteek van de avond.”

Deelname is gratis

In Hellendoorn organiseert De Welle deze jongerenavonden al een jaar langer dan in de gemeente Wierden. Daar komt een groep van 40 tot 50 jongeren bij elkaar. “Dat is in het begin van de avond een beetje wennen aan elkaar, maar we zijn met een grote groep jongerenwerkers en ondersteunen waar het nodig is contacten te leggen. De avond is voor iedereen die met andere jongeren in contact wil komen.”

Deelname is gratis. Graag aanmelden, en dat kan tot het laatste moment, via www.socialfriday.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.